Taekwondo
Patakfalvy Luca

Négy közé jutottunk!

Publikálva: 2016.04.30 Frissítve: 2016.04.30

A magyar kosárlabda egyik zászlóshajós klubjának - a Szolnoki Olaj KK utánpótláscsapatának - legyőzésével, az MTK Törökbálint U20-as együttese, a Székesfehérváron rendezett országos döntőben a legjobb négy közé jutott.

Szolnoki Olaj KK U20 – MTK Törökbálint U20  70-77 (13-10, 18-22, 23-16, 16-29).

Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok.

Többnyire hátrányban játszottunk a mérkőzésen, de mindig sikerült visszakapaszkodni a meccsbe. Az első negyedben, 13-6 után lett 13-10, majd a második játékrészben már 18-10-re, és 23-16-ra is vezetett a Szolnok, mégis egy ponttal a mi fiataljaink álltak jobban a félidei szünetben (31-32).

Fordulás után kis ideig fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, majd megint a Szolnok került előnybe. Négy perccel az etap vége előtt 45-36 volt az állás, de innen is sikerült két pontra feljönni (46-44). Igaz, a negyedik negyed előtt hatpontos hátrányba kerültünk (54-48).

Utána viszont fokozatosan, előbb utolértük ellenfelünket, majd hét perccel a lefújás előtt, a végig vezéregyéniségként játszó Jakab Péter révén, a vezetést is megszereztük (58-60). Ekkor, egy triplával még rövid időre kis előnybe került a Szolnok, de az utolsó négy perc már egyértelműen az MTK Törökbálint kosárlabdázóiról szólt. Ekkor, az összesen huszonegy pontot szóró Boinitzer Dávid, a meccsen tizennyolc pontig jutó Horváth Kristóf, majd Mészáros Bence is hárompontossal rukkolt elő, miközben Dobos Márk és Szántó András főként a védekezésben parádézott.

Nagyszerű fegyvertényt hajtottak végre fiataljaink az NB I/A csoport U20-as versengésében pallérozódott ellenfél, a magyar kosárlabda egyik fellegvára, a Szolnoki Olaj KK utánpótlás-együttesének legyőzésével. Így három „A" csoportos gárda, a nagy esélyes Falco Szombathely, a házigazda Alba Fehérvár és az „A" csoportos alapszakaszban, a második helyen végzett Pécsi VSK mellett, az NB I/B-s klubok közül egyedüliként, az MTK Törökbálint is tagja az U20 országos döntő legjobb négyesének.

Óriási gratuláció a játékosoknak és a Szarvas Gábor-Bódi Ferenc edzőpárosnak is!

Az elődöntő szombaton, 16 órakor lesz, a Pécsi VSK ellen. Aki tud, jöjjön szurkolni utánpótláscsapatunknak!

Az összecsapás végén, a két vezetőedző értékelte a látottakat.

Józsa Miklós (Szolnoki Olaj KK): – Nyerhető mérkőzést buktunk el. Keményen védekeztünk, de túl sok hibát vétettünk mezőnyben, és a dobószázalékunk is rendkívül alacsony volt. Ennek ellenére több játékosom is kiválót nyújtott, de a gyengébben játszók is nagy akarattal vetették magukat a küzdelembe.

Szarvas Gábor (MTK Törökbálint): – Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Az ország négy legjobb csapatának vagyunk a tagjai. Úgy érzem, a mai győzelmünk kulcsa a türelem volt. Nagyon várjuk a holnapi elődöntőt, magabiztosak vagyunk.

A találkozó statisztikai lapja ITT megtekinthető, az összecsapásról részleteket pedig IDE kattintva találnak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!