Atlétika
Jankovics Dániel

Nagy bulit tartott az MTK (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.04.01 Frissítve: 2020.04.01 MTK Budapest

Ezt írta az újság 115 éve.

A Nemzeti Sport 1905. január 8-án megjelent számában így írt az MTK-ról. (Szerkesztőségünk az írást szó szerint vette át, megtartva a korabeli helyesítás szabályait és/vagy a sajtóhibákat.)

Annak megünneplésére, hogy csapata megnyerte Magyarország 1904. évi labdarúgó bajnokságát, a Magyar Testgyakorlók Köre e hó 6-án ünnepi lakomát rendezett, melyre nemcsak a labdarúgó egyletek, hanem az összes sportkörök is elküldték képviselőiket, bizonyságul annak a közbecsülésnek és népszerűségnek, amelynek e kiváló egyesült a társegyesületek között örvend.

Az MTK tudvalevőleg a MAC. után a legrégibb testedző egyletünk s nevéhez testedző sportunk történetének nem egy fényes napja fűződik. A testedző sportok majd minden ágában elért nagy eredményeihez most az 1904. évi labdarúgó bajnokság elnyerése járul. S az egylet vezetésében s beléletében uralkodó helyes, sportszerű szellemnek legjobb bizonyítéka éppen az, hogy e fiatal csapatalakulása óta jóformán változatlan összeállításban együtt maradt.

A lakomán, mely a Klivényi-féle vendéglő különtermében folyt le, megjelentek a MLSz. képviseletében Németh Andor főtitkár, a MASz képviseletében Gerenday György dr. alelnök, a MTSz képviseletében Iszer Károly alelnök, azonkívül képviseltetve voltak: a MAC., FTC., BAK., MUE. BP. és TTSE., Főv. TC., 33FC., TLE., Postatakarékp. TSE., Ujepsti TFC., UTE., MAFC., Typographia SE., Kaposvári AC., Törekvés SE., Soproni FC., Besztercebányai SC., III. k. TVE, BEAC., Margitszigeti LCs., BBTE., Bpesti Ramblerek, BTC.

A felköszöntők hosszú sorát Tedesco Lajos dr., az MTK alelnöke nyitotta meg, ki a vendégeket éltette, mire Schneider Béla dr. a mult évi bajnokcsapat, az FTC nevében üdvözölte az új bajnokcsapatot, melynek zászlaját ő és a megjelent társegyletek sorra megkoszorúzták.

Beszéltek Iszer Károly a RTC., Brüll Alfréd a MTK, Németh András a MLSz, Gerenday György dr. a MASz nevében, ki a MASz és MTSz egyesülését hangoztatta. Nagy Béla dr. lelkes szavakkal a MAC nevében köszöntötte fel az MTK.-ét, mire Pozsonyi Imre a győztes csapat nevében mondott köszönetet a megjelenteknek.

Hajós Alfréd felszóllalása után Brüll Alfréd lepte meg egy-egy értékes ajándékkal a csapat tagjait, kiknek nevében Károly Jenő mondott köszönetet.

Heteés Antal dr. a sajtót éltette, melynek nevében Erdélyi Lajos dr. beszélt

A mintegy 200 főre tehető társaság késő éjjelig a legjobb hangulatban együtt maradt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!