Atlétika
Szabó Beatrix

MTK-s sikerkovácsok

Publikálva: 2015.08.26 Frissítve: 2015.10.07 Labdarúgás női

Kedden a korosztályos válogatottak felkészülési mérkőzésein léptek pályára az MTK Hungária FC fiatal labdarúgói. Mondhatjuk, nem vallottak szégyent az MTK-s leányok a győzelmeket hozó összecsapásokon.

Önbizalom-növelő győzelmet aratott a női U19-es válogatott kedden a Ciprus ellen játszott felkészülési mérkőzésen, Bükön. Turtóczki Sándor – az MTK Hungária FC játékosaival teletűzdelt – csapata 10-0-ra győzött lényegesen szerényebb képességű ellenfele ellen úgy, hogy a különbség talán még ennél is nagyobb volt a két együttes között. Kaján Zsanett egymaga négy gólt szerzett a mérkőzésen.

Magyarország U19 – Ciprus U19 10-0 (5-0)
Magyarország: Mészár Krisztina – Madarassy Kitti, Turányi Lilla, Bokor Adrienn, Szabó Dorottya – Németh Napsugár (Gruber Brigitta, 77. p.), Farádi-Szabó EdinaCsányi Diána, Kaján Zsanett, Gelb Mónika (Magyarics Zoé, 77. p.) – Kós Petra (Kocsán Petra, 77. p.).
Gólszerzők: Kaján (34., 80., 86., 92.), Csányi (27., 89.), Szabó D. (14.), Kós (15.), Gelb (32.), Kocsán (85.)

(Vastagon szedett betűvel az MTK Hungária FC játékosai.)

Turtóczki Sándor nyilatkozata a mérkőzést követően:

– Igyekeztünk az ellenféltől függetlenül, a képességeinknek megfelelően futballozni. Az első félidő nagyjából rendben volt, de a második félidei játékkal elégedetlen vagyok. Természetesen nem a gólok számával, hanem a mutatott játékkal van probléma.

Az MTK Hungária FC-ben edzősködő Schumi Dorottya vezette U17-es válogatott szerencsésnek mondható góllal, hátrányból felállva verte meg Észak-Írország fiataljait a kedd esti nemzetközi felkészülési mérkőzésen.A találkozón Oláh Adrienn szerezte a válogatott egyenlítő gólját.

Észak-Írország U17 – Magyarország U17 1-2 (0-0)
Magyarország: Varga Luca - Anda Letícia, Fülöp Adél (Vasas Lea, 68.), Csigi Eszter, Pilán Tímea - Zágonyi Barbara, Csanálosi Anada - Csiki Anna, Antal Anita (Dorner Dóra, 65.), Oláh Adrienn - Kiss Stella (Vári Viktória, 53.)

Gólszerzők: Martin (59.) ill. Oláh (64.), öngól (82.)

(Vastagon szedett betűvel az MTK Hungária FC játékosai.)

Schumi Dorottya szövetségi edző így nyilatkozott az mlsz.hu-nak a mérkőzés lefújását követően:

– Mindkét félidőt visszafogottan kezdtük, de mind a két alkalommal gyorsan magunkra találtunk. Nagyon nagy pozitívuma a mérkőzésnek, hogy hátrányból sikerült fordítanunk, és a vége előtt meg tudtuk szerezni a győztes gólt az inkább erőfocit játszó hazai csapat ellen.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!