Atlétika
Krizsán Xénia

MTK Budapest - Puskás Akadémia FC (BEHARANGOZÓ)

Publikálva: 2016.04.19 Frissítve: 2016.04.18 Labdarúgás

A 31. forduló hét közben éri el a csapatokat, az OTP Bank Liga finiséhez közeledve pedig minden pont egyre csak fontosabbá válik. Szerda este a Puskás Akadémiát fogadja az MTK Budapest, ismét Dunaújvárosban, de vajon milyen meccsre számíthatunk?

Közel hibátlan képet fest az MTK Budapest számára, az eddig első osztályban lejátszott hat bajnoki mérkőzés. Öt kék-fehér győzelem mellett, egy alkalommal tudott egy pontot szerezni a felcsúti klub. A PAFC egyetlen szerzett pontja a fővárosiak ellen még 2013 novemberében volt, a múltbéli tapasztalatok tehát egyértelműen a budapestiek mellett szólnak.

Nincs ez másképp, ha a tabellára pillantunk. Őrzi második helyét Teodoru Vaszilisz csapata, míg a legutóbbi hétvége után a Puskás Akadémia már az utolsó, tizenkettedik helyről várhatja az újabb hétközi fordulót.
Ennek apropójaként a sárga-kékek vezetősége leváltotta az edzőt, az egykori kiváló horvát futballistát, Robert Jarnit, a helyére pedig a szezon hátralévő részére Szijjártó Istvánt kérték fel.

Az edzőváltás hatásait nehéz megítélni a fővárosból, az viszont kétségtelen, hogy kiesőjelölt csapat esetén, az utolsó fordulók kiemelt fontosságúvá válnak, hiszen az élvonalbeli tagság megőrzése a tét, amihez minden pontra szükség van.

Ugyanakkor nem ok nélkül merült fel Felcsúton az edzőváltás gondolata, a legutóbbi öt fordulóban megszerezhető tizenöt pontból, három ütötte mindössze a markukat, legutóbb pedig a szintén kiesés elől menekülő rivális, Békéscsaba győzött a Pancho Arénában.

Budapesti szempontból sokkal termékenyebb öt meccsen vagyunk túl, nyolc pontot szerzett a csapat a Ferencváros, Paks, Debrecen, Diósgyőr, Békéscsaba kvartett ellen.

A tét, a Dunaújvárosban otthonra lelő MTK Budapest számára sem csekély. A második hely megtartásához három pontra van szükség, hiszen a harmadik helyezett DVSC lemaradása is éppen ennyi a kékek mögött. A hajdúságiak egyébként már kedden este pályára lépnek Szombathelyen, ahol ha győznek, átmenetileg átvehetik a dobogó második fokát.

A Ferencváros otthonában pontotmentő kék-fehérek igen jó előjelekkel várhatják tehát a szerda estét, azonban az utóbbi időben, konstans fegyelmezett játékra törekedő MTK Budapestnek nem szabad kiengednie a sereghajtó ellen. Torghelléék továbbra is nélkülöznek számos fontos csapattársat, így Ramos, Strestik és Hrepka és Jakab bevetésére sincs esély.

Ugyanakkor a PAFC oldalán is komoly hiányzókra kell számítani, a védelem oszlopának számító Kelics, valamint a középpályát rendre megszűrő Bacselics-Grgics egyaránt sérült, a gólfelelős holland Castillion pedig eltiltott.

A szerda este 19:00 órakor kezdődő találkozót nem közvetíti televízió. Hasznos jegyinformációkat ITT találnak az érdeklődők, élő, szöveges tudósításunk pedig az mtkbudapest.hu-n ismét elérhető lesz.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!