Tenisz
Fucsovics Márton

MTK Budapest – FK Aktöbe 2-0 (1-0) GALÉRIA

Publikálva: 2016.07.07 Frissítve: 2016.07.07 Labdarúgás

Kétgólos győzelemmel léptünk tovább a második körbe.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest – FK Aktöbe 2-0 (1-0).

Európa-liga selejtező, első forduló, második mérkőzés.

Gyirmót, Alcufer stadion, 601 néző.

Vezette: Nyikolaj Jordanov, asszisztensek: Ivan Valcsev, Georgij Szlavov, tartalék-játékvezető: Nikola Popov.

Gólszerzők: Nikacs (7. perc), Bese (83. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Baki, Grgics, Poór – Vass – Gera, Kanta, Szatmári L., Nikacs – Torghelle. Kispad: Groppioni – Deutsch, Jakab, Hrepka, Vukmir, Szatmári I., Borbély. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Szatmári helyett Borbély (61. perc), Nikacs helyett Hrepka (83. perc), Kanta helyett Jakab (90. perc).

FK Aktöbe: Otarbajev – Kairov, Kouadja, Szorokin, Szitdikov – Ceiba, Mitosevics – Krjukov, Bocsarov, Zsalmukan – Dao. Kispad: Tamabay – Azovszkij, Sesztakov, Abdukarimov, Golubov.  Vezetőedző: Jurij Utkulbajev.

Csere: Dao helyett Golubov (56. perc), Golubov helyett Abdukarimov (80. perc).

A bolgár játékvezető sípszavára az MTK Budapest kezdte az összecsapást. Egy perccel később máris Nikacs lövésnek tapsolhatott a publikum. Öt perc elteltével a kazahok is kimerészkedtek, de továbbra is a mieink irányítottak, aminek meg is lett az eredménye.

7. perc: Gera futott el a jobb oldalon, majd középre centerezte a labdát, ami Torghelle feje felett átszállt ugyan, de pont így lett jó a hosszú oldalon érkező Nikacsnak, aki a kapuba bombázott (1-0).

A bekapott gól felébresztette a vendégeket, több veszélyes ellenakciót is vezettek, amit egy-két alkalommal komoly lövéssel tudtak befejezni, de Hegedüs mindig a helyén volt. A félidő közepén megnyugodtak a csapatok, kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, leginkább a középpályán próbáltak egymás fölé kerekedni a mérkőző felek. Az utolsó negyedórára ismét lendületet kapott mindkét gárda, de igazán komoly, gólveszélyt jelentő helyzetet ekkor sem láthattunk. Az egyperces hosszabbítás után, egygólos kék-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első említésre méltó eseménye egy kazah lövés volt, ami semmilyen gondot nem okozott Hegedüsnek. Ezzel – persze csak rövid időre – el is lőtte puskaporát ellenfelünk, és a kék-fehérek percei következtek, mégis az 55. percben ajtó-ablak helyzetet a kazahok hibáztak el. Öt perccel később viszont előttünk adódott lehetőség, amikor Kanta labdáját Szatmári fejelte fölé. A 70. percben nem sok kellett hozzá, hogy megduplázzuk előnyünket, amikor Borbély labdájával Gera lépett ki, és éles szögből a kapusba lőtt. Ezután is támadásban maradtunk, és szebbnél-szebb akciókat vezettünk. Az utolsó tíz percben mindent megpróbált ellenfelünk az egyenlítés érdekében, kinyíltak és ezt kihasználták a kék-fehérek.

83. perc: Egyéni akció után, az Eb-ről visszatért védőnk, Bese Barnabás 17 méterről, ballal kilőtte a hosszú alsó sarkot (2-0).

Az utolsó öt, és a hosszabbítás három percében is növelhette volna előnyét csapatunk, de további találat nem esett, így kétgólos győzelmünk annyit jelentett, hogy csapatunk az Európa-liga második selejtező körébe jutott.

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelte a látottakat:

Yuri Utkulbaev, vezetőedző (FK Aktöbe): – A terveink nem változtak az első találkozó óta sem, gólt akartunk lőni, nyerni, és továbbjutni. A 0-0 semmit nem ért volna, mindent megpróbáltunk, de nem sikerült. Gratulálok az MTK Budapestnek!

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Az elején gólt szereztünk, de utána visszaestünk. Az első félidőben jól futballozott a kazah csapat, a középpályán létszámfölényt tudtak kialakítani. Nehéz volt ellenük, de én ilyen meccsre számítottam. Nagyon vártam a második gólunkra, mert tudtam, hogy az megnyugtatna minket. Az azeri Gabala ellen játszunk a következő körben, komoly csapat, nehéz találkozóra számítok ellenük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!