Atlétika
Szabó Beatrix

MTK Budapest – Budaörs Handball 29-31 (18-14)

Publikálva: 2017.08.10 Frissítve: 2017.08.10 Kézilabda

Két ellentétes félidőt láthattak az Érdi Ipartestület Kupa nyitómeccsére kilátogató szurkolók.

MTK Budapest – Budaörs Handball 29-31 (18-14)
Érd Aréna, 150 néző
Vezette: Horváth, Marton

MTK Budapest: Terenyi, Putz – Szádvári 2, Sallai, Termány 9, Blaubacher 1, Malta 1, Tóth E. 5, Kovács G., Karnik 2, Gorilszka 2 (1), Dakos 3, Slakta 3, Juhász E. 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Budaörs Handball: Sipeki, Wéninger – Berta 1, Farkas E. 5, Juhos 4 (2), Ertl 2, Szabadfi 2, Plesztovits, Hornyák 4, Pálos-Bognár 4 (2), Brettner, Gerháth 4, Zsigmond, Szöllősi-Zácsik 5
Vezetőedző: Mihály Attila

Hétméteresek: 3/1, ill. 6/4
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
A mérkőzés alakulása: 4. perc: 3-1, 8. p.: 4-5, 15. p.: 12-6, 20. p.: 15-9, 25. p.: 16-13, 38. p.: 22-19, 44. p.: 25-20, 51. p.: 25-26, 57. p.: 29-29

Lejátszotta első mérkőzését a VII. Érdi Ipartestület Kupán az MTK Budapest női kézilabdacsapata. Golovin Vlagyimir sérülés miatt nem számíthatott Lana Frankovicsra és Stranigg Zsófira, míg Háfra Noémi és Hlogyik Petra még a junior Európa-bajnokság utáni pihenőjét tölti.

Ott volt ugyanakkor a pályán a kék-fehérek három új igazolása, Terenyi Bianka, Karnik Szabina és Sallai Nikolett, illetve egy brazil próbajátékos, Juliana Malta Varela de Araújo is.

A szerdai találkozót az MTK Budapest kezdte jobban, negyedóra játék után már hat gól volt a fővárosiak előnye. Golovin Vlagyimir tanítványai dicséretesen keményen védekeztek, ráadásul Termány Ritáék támadásban is pontosabbnak bizonyultak a frissen igazolt Szöllősi-Zácsik Szandrával felálló budaörsieknél. A játékrész végéhez közeledve egy kicsit még faragni tudott hátrányából Mihály Attila együttese, de így is négy gól volt a különbség a szünetben.

A második félidő eleinte az elsőhöz hasonló játékot hozott, de a 45. perchez közeledve megtörni látszott a kék-fehérek lendülete, talán el is fáradtak, mindenesetre a Budaörs egy 6-0-ás rohammal megfordította a mérkőzés állását. Az MTK Budapest lerázni ugyan nem hagyta magát, de a hajrát Hornyák Ágnesék bírták jobban idegekkel, így végül 31-29-re nyertek.

A kék-fehérek legközelebb csütörtökön este a házigazda Érd ellen lépnek pályára.

Golovin Vlagyimir:Nagyon sok pozitívumot láttam az első edzőmeccshez képest. Az első félidő kiválóan sikerült védekezésben és támadásban egyaránt, igaz, a 14 gól lehetett volna kevesebb is, de vétettünk pár amatőr hibát. A második játékrész már más tészta volt, a tavalyi őszünkre emlékeztetett: nem jött ki a lépés, és elvesztettük a hitünket. Ezt használta ki az ellenfelünk, ezért tudott nyerni. Tehát sok mindenben kell még javulnunk, de amit a meccs előtt kértem az öltözőben, az első félidőben azt láthattam viszont a pályán. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!