Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Most még belefér

Publikálva: 2016.02.13 Frissítve: 2016.02.13 Röplabda

Péntek este a Tungsram Csarnokban lépett pályára felkészülési mérkőzésen az MTK Budapest női röplabdacsapata. Hollósy László lányai alaposan megnehezítették ellenfelük dolgát, de végül 3-1-re alulmaradtak az UTÉ-val szemben.

UTE – MTK Budapest 3-1 (–21, 20, –20, –19)

Sem az UTE sem az MTK Budapest nem jutott be a Magyar Kupában a legjobb négy közé, így a Békéscsabával, a Vasassal, a Jászberénnyel és a Nyíregyházával ellentétben nem volt jelenésük az Érd Arénában péntek este.

Viszont sem Milodanovics Andrea, sem Hollósy László nem akarta, hogy meccs nélkül maradjon csapata a hétvégén, így került sor a péntek esti találkozóra. A lila-fehérek másodedzője, Valics György fújta a sípot a 10 néző előtt lejátszott barátságos mérkőzésen.

Jó hír a kék-fehérek számára, hogy pillanatnyilag mindenki hadra fogható, és mindenki szóhoz is jutott az újpestiek ellen (Tímár Edit kivételével). 

Nem bizonyult azonban udvarias házigazdának Milodanovics Andrea együttese: a hazaiak jobban kezdték a találkozót, és az első szett során szinte végig 2-3 ponttal vezettek. 13-13-nál és 20-20-nál sikerült utolérni az UTÉ-t, de a lila-fehérek mind a kétszer visszaszerezték előnyüket, és végül 25-21-re behúzták a szettet.
A második játszma már inkább a vendégek szájíze szerint alakult: sikerült minimálisra csökkenteni a nyitásrontások, és egyéb ki nem kényszerített hibák számát, az UTE is visszafogottabban teljesített, így ezúttal az MTK nyert 25-20-ra.

Edzőmérkőzés lévén mindkét mester bátran cserélt, Hollósy László együttesében is mindenki szóhoz jutott, így bizonyíthatta, helye van a csapatban.

A harmadik szett ismét a hazaiak számára alakult jobban, persze ehhez kellettek az MTK Budapest pontatlanságai is. Igaz, edzőmérkőzés volt, a vendégek mestere mégis fel-felemelte a hangját, ha kivetnivalót talált övéi játékában. Sajnos ebben a játékrészben ez meglehetősen gyakran fordult elő, és bár a hazaiak sem nyújtották tudásuk legjavát, mégis megnyerték a harmadik játszmát 25-20-ra.
A negyedik szettben is szinte végig az újpestiek vezettek, és bár az MTK Budapest többször is karnyújtásnyira került az egyenlítéstől, a döntő pillanatokban mégis mindig egérutat adott riválisának. Ezek azok a pontatlanságok, figyelmetlenségek, amelyeket ki kell javítania a csapatnak, ha komoly tényező kíván lenni a rájátszásban. A képességeket tekintve minden adott ehhez.

Összességében reálisnak mondható az eredmény – ami edzőmeccs esetén természetesen másodlagos –, a kék-fehérek megszorongatták az egyelőre még előrébb járó UTÉ-t. Az MTK Budapest jövő hét végén Kecskeméten lép pályára, és remélhetőleg ott folytatja, ahol Miskolcon abbahagyta. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!