Taekwondo
Salim Omar

A teniszező Molnár Kitti egyesben és párosban is U16-os bajnok

Publikálva: 2021.01.15 Frissítve: 2021.01.15 Tenisz

Az MTK Budapestbe nemrégen érkező Molnár Kitti ellenállhatatlan volt az U16-os teniszbajnokságon, és egyesben, valamint párosban is győzött.

Duplázott az MTK Budapest teniszezője, Molnár Kitti a Nemzeti Edzésközpontban csütörtökön rendezett fedettpályás U16-os bajnokságon, hiszen egyesben és párosban Major Stellával is megnyerte a korosztályos tornát.

Az egyesületünkbe frissen igazolt ígéret sikere persze, nem nagy meglepetés, hiszen egyesben és párosban is a bajnokság első számú kiemeltjeként vágott neki a mérkőzéseknek, miután az U16-os bajnokság talán legnagyobb esélyese, Dankó Vanessa magasabb korosztályban való indulásra kapott lehetőséget.

Kitti simán jutott a negyeddöntőbe, ott nagy izgalmak után a Normafa TC-t erősítő Fenyves Grétát múlta felül (4:6, 6:2, 10/8), majd ez elődöntőben ismét szetthátrányból fordított, ezúttal Berényi Eszter (Tenisz Műhely) ellen, és nyert három játszmában (3:6, 7:5, 6:2). A döntőben pedig a Marso TC színeiben versenyző Varga Viktóriát magabiztosan, 6:4, 6:3-ra győzte le.

Fiatal teniszezőnk a Sportmániát képviselő Major Stellával párosban gond nélkül menetelt a döntőig, melyben 7:6, 6:2-re nyert a Fenyves, Varga kettős ellen.

– Nagyon szerettem volna bizonyítani az új egyesületemnek, az MTK-nak, mert ez alatt a rövid idő alatt is nagyon sok törődést és szeretetet kaptam tőlük – idézi Kittit a tenisz-palya.hu. – Nagyon jó érzés, hogy végre igazi csapat áll mögöttem, amelynek tagjai drukkolnak nekem. Mivel szeretem az effajta lelkesítést, szinte megkettőzte az erőmet, igaz, a nagy akarás miatt a torna elején picit görcsösebben játszottam a kelleténél. Amikor megtudtuk, hogy Vani az idősebbek között indul, attól kezdve csak a győzelem járt a fejemben. Büszke vagyok rá, hogy az év első bajnoki címét én hozhattam új klubomnak.

Kitti mindent egybevetve (egyéni, páros, csapat) már tizenhárom ob-győzelemnél jár.

A korosztályban klubunkból külön dicséretet érdemel Murzsa Gréta is, aki Berényi Eszterrel párban egészen az elődöntőig menetelt, és ott éppen a későbbi győztes duó ellen szenvedett vereséget.

A leány egyes mezőnyben az MTK Budapest versenyzői többnyire a második körben búcsúztak. A legjobb 16 jelentette a végállomást Murzsa Gréta, Kószó Petra és Tóth Kata Martina számára is.

A fiúk között Visontai Milán jutott a legtovább klubunkból. Őt a 16 között ejtette ki a negyedik kiemelt Kisantal Botond (Pasarét).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!