Kézilabda
Szőke Szonja

Mindenki Berénybe! (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.03.16 Frissítve: 2016.03.16 Röplabda

A női röplabda NB I rájátszásában, a negyedöntő második mérkőzésén az MTK Budapest a Jászberényi RK-t látta vendégül. Az első meccsen elszenvedett vereség után a kék-fehérek ezúttal visszavágtak ellenfelüknek, akikkel pénteken újra megmérkőznek a négy közé jutásért.

MTK Budapest – Jászberényi RK 3-0 (–16, –23, –23)

MTK Budapest: Kmezics 16, Szűcs K. 10, Papp O. 4, Hackl 9, Józsa 19, Lutter 1
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi, Cicic, Tímár
Vezetőedző: Hollósy László 

Jászberényi RK: Mishonova 8, Gardovics 6, Krsztojevics 7, Pintér A 9., Bleicher N. 6, Brkovics 5
Csere: Lékó (liberó)
Vezetőedző: Deme Gábor

Az MTK Budapest – Jászberényi RK párharc első mérkőzését – hatalmas küzdelemben – Deme Gábor tanítványai nyerték, így a fővárosiaknak szerdán győzniük kellett, hogy maradjon esélyük a továbbjutásra. 

Az első szett elején picit ráijesztett ellenfelére a Jászberényi RK, pár perc alatt 4-1-re elhúztak a Zagyva-partiak. A kék-fehérek azonban vissza tudtak jönni a meccsbe, és az első szünetben már ők voltak egypontos előnyben. A fővárosiak fórja a játszma végéig már folyamatosan nőtt, hiába kért időt, kétszer is a vendégek mestere (12-8-nál, illetve 18-11-nél), végül 25-16-ra nyert az MTK Budapest. 

A második szettben a kék-fehérek ott folytatták, ahol pár perccel korábban abbahagyták, csakhogy a JRK is javulni látszott, az első szettben mutatott teljesítményéhez képest. Így lehetett, hogy bár kezdetben az MTK vezetett, 10-12-nél már Hollósy Lászlónak kellett időt kérnie. Ezt követően a fővárosiak rendezni tudták soraikat, és hamarosan vissza is szerezték a vezetést, amelyet már nem is engedtek ki a kezükből (25-23).

A harmadik játszmát megint csak az MTK Budapest kezdte jobban, az első szünetben már három pont volt a hazaiak előnye. Pintér Andreáék azonban nem adták fel, és a félidő derekán már a vendégeknél volt az előny. Hollósy László 15-17-nél időt kért, és lányai összeszorított foggal küzdve, helyenként egész látványos játékkal megfordították a meccset, megnyerték a játszmát, és ezzel a mérkőzést is.

Ez a győzelem azt jelenti, hogy a pénteki, jászberényi találkozón dől el a legjobb négy közé jutó csapat kiléte.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!