Kézilabda
Andróczki Flóra

Megvannak az NB I-es rájátszás időpontjai

Publikálva: 2016.02.18 Frissítve: 2016.02.18 Röplabda

A Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a bajnokság rájátszásának programját.

Az alapszakaszból három forduló hátra van még, így természetesen a párosítások még nincsenek meg, de a negyed-, és elődöntők, illetve a helyosztók játéknapjainak dátumai már igen.

Ami a lényeg, a negyeddöntők és az 5-8. helyért lejátszott mérkőzések két, az elődöntők, illetve a döntő és a bronzmérkőzés az egyik fél három győzelméig tart. Az alsóházban pedig szokás szerint két kört játszanak a csapatok, azaz újabb hat fordulóra kerül sor.

A nőknél csak egy kisebb probléma akad, ugyanis a negyeddöntők első mérkőzésének időpontjára esik a Közép-európai Liga maribori döntője is (március 12-13.), amelyben két magyar csapat, a Linamar Békéscsaba és a Vasas Óbuda is érdekelt. Az időpontoktól csak a televíziós közvetítések okán lehetne eltérni, de a szövetség természetesen figyelembe veszi a két csapat kupakötelezettségét is, így a negyeddöntők első meccsei ennek a két csapatnak és ellenfelüknek egészen biztosan nem március 12-én lesz.

Lássuk tehát a női rájátszás menetrendjét:

Negyeddöntő: március 12. (szombat), március 16. (szerda), március 19. (szombat – ha szükséges).
Elődöntő: március 27. (vasárnap), március 31. (csütörtök), április 3. (vasárnap), április 6. (szerda – ha szükséges), április 9. (szombat – ha szükséges).
Döntő: április 17. (vasárnap), április 21. (csütörtök), április 24. (vasárnap), április 28. (csütörtök – ha szükséges), május 1. (vasárnap – ha szükséges).
A harmadik helyért: április 16. (szombat), április 20. (szerda), április 23. (szombat), április 27. (szerda – ha szükséges), április 30. (szombat – ha szükséges)
Az 5-8. helyért: március 26. (szombat), április 2. (szombat), április 9. (szombat – ha szükséges)
Az 5. és 7. helyért: április 16-17., április 23-24., április 30-május 1.
Alsóház: március 26-27., április 2-3., április 9., április 16-17., április 23-24., április 30-május 1.

Ha a férfiak menetrendjére is kiváncsi, kattintson IDE!

(forrás: hunvolley.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!