Tenisz
Fucsovics Márton

Kézilabda: Megvan a kvóta

Publikálva: 2021.03.21 Frissítve: 2021.03.21 Kézilabda

A magyar női kézilabda-válogatott legyőzte Szerbiát, Oroszország Kazahsztánt – ott leszünk az olimpián!

Magyarország-Szerbia 31-23 (16-12)
Audi Aréna, zárt kapus
Vezette: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura

Magyarország: Bíró – Márton 3, Kovacsics 6, Kisfaludy 1, Tomori, Kiss N. 1, Lukács 4
Cserék: Szöllősi-Zácsik 7, Szucsánszki 1, Klujber 1, Háfra 2, Helembai 1, Csiszár-Szekeres, Schatzl 4, Janurik (kapus)
Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Lövések/gólok: 47/31, ill. 45/23
Hétméteresek: 2/1, illetve 3/2
Kiállítások: 4, illetve 6 perc

A leglelkesebb magyar szurkolók a pénteki akciójukhoz hasonlóan szombaton is éreztették támogatásukat a játékosokkal, ugyanis a válogatott szálláshelye és az Audi Aréna közötti útszakasz mentén nemzeti színű zászlókkal és füstgránátokkal köszöntötték az elhaladó csapatbuszt.

Ahogyan pénteken Kazahsztán ellen, úgy ezúttal is Vámos Petra, Tóvizi Petra és Szikora Melinda maradt ki a magyar keretből.

Kovacsics Anikó irányításával védekezésben és támadásban is remekül kezdtek a házigazdák, akik már ekkor bizonyították, hogy jól felkészültek ellenfelük játékából. Bíró Blanka bravúros védésekkel mutatkozott be, ám 5-2-es állás után néhányszor hiba csúszott a játékba, így az ellenfél némileg felzárkózott. A magyar játékosok azonban gyorsan átlendültek ezen az időszakon, és ötgólos előnybe kerültek.

Kovacsics megszerezte 300. találatát a válogatottban, és bár a szerbek nyitott védekezéssel és létszámfölényes támadójátékkal is próbálkoztak, a továbbra is nagyszerűen védekező magyarok a szünetben magabiztosan, 16-12-re vezettek.
A második félidőben Marina Dmitrovics góljaival igyekezett tartani magát a szerb csapat, de társai egyre többet hibáztak, a hazaiak viszont továbbra is olyan összeszedetten játszottak, ahogyan legutóbb a 2018-as franciaországi Európa-bajnokságon, így tovább nőtt a különbség. Az ellenfél – amely pénteken este az oroszokkal játszott – fáradni látszott, így a magyar együttes egy 5-1-es sorozattal a meccs háromnegyedénél eldöntötte a találkozót.

Mivel a játék képe a hajrában sem változott, a magyarok végig vezetve, a vártnál magabiztosabban nyerték meg a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú meccset.

A szerbek legeredményesebb játékosa Dmitrovics volt hat találattal, a magyarok közül klubunk kézilabdájója, a hét gólt jegyző Szöllősi-Zácsik Szandra vitte a prímet. A kapusok közül a Szombathelyi KKA játékosa, Katarina Tomasevics hat, Bíró Blanka 11, Janurik Kinga három védést mutatott be.

A csoport másik szombati mérkőzésén Oroszország 33-26-ra legyőzte Kazahsztán, így a vasárnapi találkozók eredményeitől függetlenül a magyar női kézilabda-válogatott ott lesz a tokiói olimpián!

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!