Atlétika
Nemes Rita

Megnyitott a Sportgarden

Publikálva: 2024.08.04 Frissítve: 2024.08.04 MTK Budapest

Július 26-án, a XXXIII. nyári olimpiai játékokkal egyidőben megnyitotta kapuit a Sportgarden pop-up közösségi tér a Margitszigeten. A Sportoló Nemzet Program és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum szervezésében létrehozott különleges helyszín minden korosztály számára izgalmas és tartalmas programokat kínál.

A Sportgarden remek lehetőséget nyújt a nyári edzőtáborokban vagy sporttáborokban részt vevő fiatalok számára is. A tér nem csupán közösségi élményeket biztosít, hanem lehetőséget kínál arra is, hogy a táborozók csoportosan látogassanak el a helyszínre, és átéljék a közös olimpiai szurkolás izgalmait az óriáskivetítő előtt, miközben aktívan részt vehetnek különböző sport és kulturális programokban is.

A közösségi élmények mellett a Sportgarden a magyar sporttörténet és az olimpiák legkiemelkedőbb pillanatait is felidézi a Sportodüsszeia című, a mesterséges intelligencia bevonásával készült különleges és interaktív olimpiatörténeti kiállításán. A kiállításra érkezők találkozhatnak legendás olimpikonjaink aranyat érő sporteszközeivel és érmeivel, de azt is kipróbálhatják, hogy gyorsabbak-e, mint Usain Bolt. Különleges AI testképgenerátorral sportolók bőrébe is bújhatnak, ezáltal a mesterséges intelligencia segítségével maguk is részeseivé válhatnak a sport, az olimpiák történetének. A fiatalabb látogatók játékos formában ismerkedhetnek meg a sport világával, de vár rájuk olimpiai érem, kitűző- és kabalatervezés, ötkarikás divat, míg a legifjabbak számára szoborkészítés is.

A kiállításra és a múzeumpedagógiai foglalkozásokra kisebb, maximum 20 fős csoportok is jelentkezhetnek. Az előzetes regisztráció az info@sportmuzeum.hu címen lehetséges.

Bővebb információk.

Facebook esemény. 

Az olimpia ideje alatt minden nap 14:00-22:00 között várnak minden érdeklődőt, azonban a párizsi ötkarikás játékok lezárulta után sem maradnak programok nélkül a kilátogatók, hiszen a Sportodüsszeia interaktív kiállítása és múzeumpedagógiai foglalkozásai várják az érdeklődőket egészen szeptember 15-ig. A belépés ingyenes.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!