Kézilabda
Szőke Szonja

Megint a fránya büntetők

Publikálva: 2016.03.30 Frissítve: 2016.03.30 Labdarúgás női

A rendes játékidő utolsó percéig továbbjutásra állt az MTK Hungária együttese a Förch női Magyar Kupa elődöntőjében, a Ferencváros vendégeként. A legrosszabb pillanatban bekapott gól, újabb büntetőpárbajba sodorta a feleket, amelynek végén ismét a zöld-fehérek örülhettek.

Hét – nyeretlenül megvívott – FTC elleni mérkőzés után, ismét a győzelem reményében lépett pályára az MTK Hungária FC együttese a zöld-fehérek ellen. Ezúttal a Förch Magyar Kupa elődöntőjében találkoztak a felek.

Magabiztosabban kezdte a női Örökrangadót az MTK – többet birtokolták a labdát ellenfelüknél –, de viszonylag gyorsan átvette a kezdeményezést a Ferencváros. Az első játékrészben bizony közelebb állt a gólhoz a IX. kerületi együttes, de Varga Luca védései életben tartották a kék-fehér reményeket.

8. perc: Bulatovics hatalmas löketét védi Varga.

11. perc: újabb Bulatovics lehetőség, de most lyukat rúg a ferencvárosiak támadója hatalmas helyzetben.

18. perc: az MTK Hungária első lehetősége Horesova. kapu fölé szálló 17 méteres lövése.

27. perc: Kaján lövése kerüli el a zöld-fehérek kapuját.

33. perc: Bulatovics talál a kapuba, szerencsére leshelyzetben.

36. perc: Vargát a kapufa segíti ki Fenyvesi lövésénél.

45. perc: Kaján fut el a bal oldalon, de éles szögből leadott kísérletét védi Németh.

A második félidőt is – az elsőhöz hasonló – nagy iramban kezdték a csapatok. A Ferencváros tűnt aktívabbnak, de az MTK Hungária szerezte meg a vezetést és ez nagy magabiztosságot kölcsönzött a vendégeknek. Meddő mezőnyfölényben volt csupán a zöld-fehér alakulat, amely az idő múlásával egyre görcsösebben próbálta szövögetni akcióit. Az MTK-s lányok hősiesen védekeztek, de végül nem tudták megóvni kapujukat a góltól.

47. perc: Addo, Varga mellett is eltolja a labdát, de a becsúszó láb góltól menti meg a kék-fehéreket.

56. perc: Pádár gyönyörű labdával szökteti Nagy Lillát, aki a kapuba vágja a labdát. (0-1)

65. perc: Addo bólintja a lécre a labdát sarokrúgást követően.

67. perc: Herczeg trükkös szögletét a gólvonalról rúgják ki a zöld-fehér védők.

76. perc: 18 méterről végezhet el szabadrúgást a Ferencváros. Csankovics lövését magabiztosan fogja Varga Luca.

87. perc: ferencvárosi szögletrúgás után, hosszú másodpercekig pattogott a labda az MTK ötösén, de végül nem lett veszélyesebb helyzet a szituációból.

90. perc: Addo vesz át szépen mellel egy előre vágott labdát, és kapásból a kapu jobb oldalába lő, nagyjából 10 méterről. (1-1)

Következhettek a büntetők, melyekről nem lehettek a legjobb emlékei az MTK Hungária játékosainak, ugyanis az utóbbi időben több 11-es párbajt is vívott egymással a két csapat, melyek rendre a zöld-fehérek sikerét hozták. Indulhatott az oroszrulett.

A tizenegyesek során az első párban Horesova a bal alsó sarokba talált, Csankovics pedig ugyanoda gurított. A második rúgók közül Pinczi a kapu jobb oldalába rúgta a labdát, Mosdóczi szintén nem hibázott. Az újabb kettősből Herczeg óriási bombát zúdított a kapuba, de Fenyvesi is betalált. Jöhetett a negyedik kör, melyben Hummel-Smuczer középre tartó lövését fogta Németh, Nagypál pedig a jobb alsó sarokba gurított higgadtan. Pádár állt oda utolsóként az MTK Hungária részéről a labdához és a kapufát találta telibe, ami gyakorlatilag a Ferencváros kupadöntőbe jutását jelentette.

Ferencvárosi TC – MTK Hungária FC 1-1 (0-0), tizenegyesekkel: 5-4

G: Nagy (56.) ill. Addo (90.)                                                                                                             

Ferencvárosi TC: Németh – Mosdóczi, Zlidnis, Csigi, Nagypál – Fenyvesi, Horváth (Kocsán), Csankovics – Zágor, (Bognár) Addo, Bulatovics (Vidovenyecz).

MTK Hungária FC: Varga – Csányi, Demeter, Pinczi, Szabó – Hummel-Smuczer, Horesova, Herczeg – Nagy, Kaján (Farádi-Szabó), Pádár.

Medgyes Péter, az MTK Hungária FC vezetőedzője, így látta a mérkőzést:

– Az első félidőben több lehetősége volt a Ferencvárosnak, de a második játékrésszel elégedett lehettem. Egyetlen perc koncentráció hiányzott a sikerhez, ebben kell még javulnunk, a bajnoki hajrában. A büntetőkkel el vagyunk átkozva, de nincs miért neheztelnem a csapatomra, elégedett vagyok a mutatott teljesítményükkel.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!