Kézilabda
Farkas Johanna

Marci egyesben, Timi párosban jutott tovább

Publikálva: 2020.09.04 Frissítve: 2020.09.04 Tenisz

Fucsovics Márton óriási bravúrral ismét megverte Grigor Dimitrovot, míg a Babos, Mladenovic duó simán vette párosban az első akadályt a US Openen.

Fucsovics Márton a US Open második körében a 14. kiemelt, a világranglista 20. helyén álló Grigor Dimitrovval találkozott, akit múlt héten, a New Yorkban rendezett Cincinatti Openen izgalmas mérkőzésen győzött le.

Az első szett rendkívül szorosra sikeredett: bár Marcinak több bréklabdája is volt, nem tudta elvenni Dimitrov adogatását, jöhetett tehát a rövidítés. A tie-break sajnos a bolgár játékosnak sikerült jobban, így övé lett az első játszma.

A következő felvonásban már nem adogattak olyan magabiztosan a srácok, de mindketten háromszor tudtak brékelni, ezért ismét rövidítés következett. Ezúttal Marcinak jött ki jobban a lépés, 1-1-nél jöhetett a harmadik szett. Ebben a játszmában Dimitrov 3:2-nél vette el Marci szerváját, majd 5:3-nál két bréklabdát hárítva hozta adogatását, ezzel 2-1-re vezetett a szettek arányában.

A negyedik szettben ugyan kétszer is brékelőnybe került a bolgár, Marci mindkétszer vissza tudott kapaszkodni, sőt, a döntő játszmát is kiharcolta.

Ez látszólag megtörte Dimitrovot, ugyanis a mindent eldöntő felvonásban Marci dominált, hamar 4:1-re elhúzott, innen pedig nem volt visszaút Dimitrov számára, az MTK Budapest teniszezője bravúrral jutott a következő körbe.

Jóval Fucsovicsék mérkőzése után lépett pályára a Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros, de így is hamarabb befejezte mérkőzését, hiszen simán, két szettben búcsúztatta a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos kettőst.

US Open, férfi egyes, 2. forduló
Grigor Dimitrov (bolgár)–Fucsovics Márton 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 4:6, 1:6

Női páros, 1. forduló
Babos Tímea, Kristina Mladenovic–Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos 6:2, 6:2

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!