Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: már a 2023-as világbajnokságra is készülnek (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.04.16 Frissítve: 2021.04.17 Atlétika

Klubunk kiváló magasugrója, Jankovics Dániel a Magyar Atlétikai Szövetség honlapjának nyilatkozott.

Renner Luca és Jankovics Dániel révén két magasugrónk is részt vehetett az olaszországi Formiában rendezett háromhetes edzőtáborban. A fedettpályán 2.24 méteres egyéni csúcsot ugró Jankovicsot és edzőjét, Pogány Mihályt kérdezték a felkészülésről.

Ez az első hosszabb edzőtáborom, mióta atletizálok. A válogatottal vagyunk itt, ehhez hasonló még a Héraklész-program keretein belül volt, amikor ugrókkal voltam, de az rövidebb ideig tartott a horvátországi Medulinban – mondta klubunk 26 éves atlétája, aki arra is kitért, hogy a felkészülés melyik szakasza zajlik.

Az alapozási időszak végén járunk. Bő egy hónap múlva már versenyek vannak. Az a lényeg, hogy változatosan, nagy terhelést kapjunk, és az intenzitás is mindig más. Van futóedzésünk, ahol résztávozunk, de az sem egyszerű: vontatunk, futóiskola-gyakorlatokat csinálunk. Edzőm, Pogány Mihály igyekezett változatos edzéstervet összeállítani, tele erősítésekkel és szökdelésekkel.

Misi büszkén számolt be Deutsch Péterrel közös tanítványai hozzáállásáról és teljesítményéről.

Rendkívül elégedett vagyok azzal az edzésmunkával, amit eddig végeztünk. Az utolsó három nap, nagyon oda kell figyelni, mert itt többet el lehet rontani, mint amit előtte felépítettünk. A versenyző fejben már lassan otthon van ilyenkor, amire nagyon vigyázni kell!

Az edzések közepette némi lökést adhatott a sportolóknak, hogy Gianmarco Tamberi személyében igazi világklasszis látogatta meg őket.

Nagyon jó a hangulat Formiában, és az edzési feltételek is kitűnőek, pont úgy, ahogyan azt a nagy versenyek előtti időszak megköveteli. Nemcsak a magyar válogatott edzőtáborozik itt, hanem olasz vívók, kerékpárosok, atléták, de román atléták, svájci rúdugrók is. Az előző hétvégén meghívott minket az Európa-bajnok Gianmarco Tamberi az edzésére, ami szintén nagy élmény volt nekünk – mesélte klubunk edzője.

Danit a szabadtéri szezonra kitűzött céljairól is kérdezték.  

A fedettpályás egyéni csúcsomat, 2.24-et szeretném szabadtéren is túlszárnyalni. Érezhetően fejlődtem erőnlétben és szökdelésekben is. A célom egészségesen végigversenyezni a szezont, aztán meglátjuk, mi sül ki belőle.  

Misi zárásként kitért az ötkarikás játékokra, valamint a 2023-as, hazai világbajnokságra is.

Az olimpiai kvalifikációhoz 2.28 métert kellene ugrani, ami még nagyon magasan van Dani számára. Természetesen megpróbálkozunk vele, de a földön kell maradnunk. Dani egyéni csúcsa szabadtéren 2.21 méter, ha azt megjavítja, akkor is elégedettek leszünk. Az egész felkészülésünk célja, hogy 2023-ban jó lehessen a budapesti világbajnokságon.

Forrás: atletika.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!