Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Meglepetésvendég az edzőtáborban

Publikálva: 2021.04.13 Frissítve: 2021.04.13 Atlétika

Fedettpályás világbajnok magasugrótól tanulhattak.

Magasugróink közül Renner Luca és Jankovics Dániel is Formiában készül a magyar atlétikai válogatott edzőtáborában. Trénerüket, Pogány Mihályt kérdeztük a körülményekről.

Minden tökéletes, keddtől esett az eső, illetve számos atléta érkezett másik országból, így picit most sokan vagyunk, ami bonyolítja a dolgokat. Természetesen így is meg tudunk oldani mindent.

Misi azt is elárulta, mire összpontosítanak leginkább a foglalkozásokon, és hogy mikor indul a versenyszezon.

Az edzések mellett nagyon nagy szerepe van a regenerációnak: például szauna, tangentor, masszázs, ami ilyenkor nagyon fontos. Leginkább mennyiségi munkát végzünk jelenleg, otthon indul a minőségi munka. Május 9-én kezdjük a versenyzést, majd 15-16-án, a csapatbajnokságon indulunk. Ez a két megmérettetés az első, utána pedig meglátjuk, hogy alakul a szezon, mely viadalokon lesz érdemes indulni.

Mindkét magasugrónk számára az lesz a cél, hogy egyéni rekordot érjen el a szabadtéri szezonban.

Luca és Dani is nagyon jól edz, dicséretet érdemelnek, és a fő az, hogy elkerüljék őket a sérülések. Örülnék, ha Luca az 1.86 métert, Dani pedig a 2.25 métert átugraná, ebben a korban mindig az egyéni csúcsokra törekszünk, bár Dani esetében tudjuk, sokkal nehezebb 2.24-ről javítani, mint 2.12 méterről.

Lökést adhat a felkészüléshez, hogy atlétáink a fedettpályás világbajnok, Gianmarco Tamberivel edzhettek. Misi elmondta, hogy sikerült ezt összehozni.

Nagyon jóban vagyok Tamberiékkel, hiszen sokat versenyez Csehországban és Szlovákiában. Kedden láttuk őket edzeni, és említették, hogy ugorhatnánk velük mi is. Ezt a lehetőséget nem lehetett elszalasztani, és nagyon nagy élmény volt mindenkinek. Tamberiék másképp edzenek: sok kosárlabdás gyakorlatot végeznek rengeteg vertikális szökdeléssel, és mi is szeretnénk fokozatosan erre terelni a magasugróinkat. Gianmarco rendkívül barátságos, az egész napot a magyar csapattal töltötte.

Borítókép: Magyar Atlétikai Szövetség

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!