Atlétika
Jankovics Dániel

Legyőztük a bajnoki címvédőt

Publikálva: 2016.01.10 Frissítve: 2016.01.10

Az elmúlt két évad bajnoka, a Bonyhádi KSE ellen nyert együttesünk, Törökbálinton.

MTK Törökbálint – Metal-Work Bonyhádi KSE  71-66 (18-19, 21-17, 19-10, 13-20).

Törökbálint Sportközpont, 200 néző.

Az elején, Szabó Tibor és Bíró Bence pontjaival 4-2-re vezetett együttesünk, de utána 0-8-as szakasz jött (4-10),  sőt hét percnyi játék után, már kilenccel ment a Bonyhád (6-15). A periódust záró három percet Horváth Kristóf triplája nyitotta, és utána is a hazai csapat dominált, így az elég hektikus első tíz perc, a vendégek minimális előnyével zárult (18-19). A krónikához tartozik, hogy térdsérülése utáni, hosszú rehabilitációt követően – a szezonban először –, a tizedik percben pályára lépett Baross Kristóf, akit a szurkolók nagy tapssal köszöntöttek.

A második negyed, Gébert révén, bonyhádi hárompontossal kezdődött, majd Mészáros Bence középtávolija, és triplája, valamint Bihari Máté kosara következett, ezzel a kék-fehérek átvették a vezetést (25-22). Kiegyenlített játék folyt, igen jól jött Mészáros újabb triplája (31-28), de a vendégek is újra és újra betaláltak. Jakab Péter kosarára Adebayo Osiyemi triplája jött válaszul, majd Jakab triplájára megint Adebayo hármasa érkezett. Az első félidőt Mészáros triplája zárta (39-36).

A nagyszünet után feljavult a kék-fehérek védekezése, ennek következtében egyre jobban elkapta a ritmust a csapat, és Jakab Péter vezérletével fokozatosan elhúzott. Két perccel a játékrész vége előtt, Bihari kosara után, már 14 pontos különbség volt a mérkőző felek között (54-40). Az előny nagy része az etap végéig megmaradt, így megnyugtatónak tűnő, 12 pontos előnnyel kezdték a zárószakaszt a hazaiak (58-46).

A negyedik negyed Jakab Péter kosarával indult, így újfent 14 pontos lett a vezetés (60-46). Ezután azonban érthetetlen négyperces periódus következett. Sorozatos rossz döntésekkel, kimaradt helyzetekkel segítették a hazaiak a vendégeket, akik lecsaptak a kínálkozó lehetőségekre. Ezekben a percekben három triplát – ebből kettőt Hegedűs Attila dobott – és egy 2+1 akciót is látott a közönség, miközben az MTK Törökbálint képtelen volt a bonyhádiak gyűrűjébe találni. A 0-14-es(!) szakasz következtében, öt perccel a mérkőzés vége előtt, kiegyenlítettek a vendégek (60-60). Ekkor Jakab kosara törte meg a gólcsendet, de Jilling hármasával a Bonyhád átvette a vezetést (62-63). Horváth triplája úgy kellett, mint egy falat kenyér, utána már végig tartotta a vezetést a hazai gárda. Nem volt sima a vége sem, de Bihari és Jakab is bedobta a büntetőket, utóbbi közben még egy középtávolit is értékesített, így az MTK Törökbálint izgalmas véghajrában kiharcolta a győzelmet.

Igazi rangadót láthatott a közönség, mindkét csapat sokat tett a győzelemért. Nagyszerű és csapnivaló szakaszokból is állt a mérkőzés. Jakab Péter a hátán cipelte az együttest, de sokat tett a győzelemért Horváth Kristóf és Bihari Máté is, és ki kell emelni az ifjú, Mészáros Bence teljesítményét is. Fontos volt, hogy a hazai csapat jól lepattanózott, ami nagyban hozzájárult a fontos és értékes győzelemhez.

A következő mérkőzés ismét Törökbálintot lesz. Az utóbbi időben egyre jobb formát mutató Győr elleni találkozóval zárja az együttes az alapszakasz első körét. A mérkőzés január 16-án, szombaton, 17 órakor kezdődik.

A találkozó végén, a születésnapját  szombaton ünneplő vezetőedző, Szarvas Gábor értékelte a látottakat:

– Okosan játszottunk és jól védekeztünk az egész meccsen. Nem estünk pánikba akkor sem, amikor a bajnok a 14 pontos előnyünket ledolgozta és átvette a vezetést. Volt forgatókönyvünk erre a helyzetre is, amit a játékosok pontosan végrehajtottak. Gratulálok a csapatnak, nagyon nagy győzelemet arattunk, büszke vagyok rájuk.

A mérkőzés statisztikáját ITT olvashatják!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!