Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: „A végére szépen összeállt a társaság" – Nagy Dóra a második csapat szezonjáról

Publikálva: 2022.06.01 Frissítve: 2022.06.01 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE a hatodik helyen fejezte be a bajnokságot az NB I/B Piros csoportjában. Szakosztályvezetőnk, Nagy Dóra értékelte az elmúlt évadot.

Vasárnap a Győr elleni, hazai sikerrel zárta a bajnokságot az MTK-TFSE kosárlabdacsapata a másodosztályban, ezzel a mieink 19-11-es mérleggel, hatodik helyen végeztek a tabellán. Nagy Dóra, szakosztályvezetőnk összességében elégedett a lányok teljesítményével. 

– Az ősszel nagyon nehezen indult a szezonunk, csak a bajnokság rajtja előtt közvetlenül állt össze a végleges csapatunk, így nem tudtunk ideálisan nekivágni a meccseknek. Ráadásul az idény közben is hátráltattak minket nehézségek: a legeredményesebb játékosunk, Baa Dominika januárban súlyos térdsérülést szenvedett az első csapatban, amely hatalmas érvágás volt számunkra. Emellett a szűkös keretünkből gyakran további játékosaink is kidőltek betegség vagy sérülés miatt, így több mérkőzésre csak minimális létszámmal, hét emberrel álltunk ki. Szóval a körülményeket is figyelembe véve, jó évadot zártunk.

A bajnokság nagy részében Patai Benjamin, majd az utolsó periódusban Arin Agich irányította a lányokat, akik az ősszel hétmeccses győzelmi szériát is produkáltak.

– Ha a szezon egészét nézem, meccsről meccsre fejlődött a csapat, az elmúlt hetekben pedig kifejezetten összeállt a társaság. Az utolsó nyolc találkozóból hatot is megnyertünk, csak a Vasastól és a PEAC-tól kaptunk ki.

Az említett Baa Dominika mellett (18,7 pont) négyen is tíz pont felett átlagoltak: Gróf Júlia és Burján Laura egyaránt 10,5-el, míg Boros Dorka 10,3-al végzett meccsenként, de Király Andrea (9,1) is közel járt a kétszámjegyű pontterméshez. Az MTK Budapest junioregyütteséből pedig Kozma Zoé debütálhatott az NB I/B-ben, és remekül helytállt ott – például a Baja ellen 17, a Nagykanizsa ellen 13 pont dobott.

– Az adódó lehetőséggel maximálisan élt, egyértelműen megütötte a Piros csoport szintjét. Idővel a csapat meghatározó játékosa is válhat belőle, szóval mindenképpen számolunk vele jövőre is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!