Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: véget ért a győzelmi széria

Publikálva: 2021.05.02 Frissítve: 2021.05.02 Kosárlabda női

Másodosztályú női kosárlabdacsapatunk vereséget szenvedett a két éve veretlen BKG Príma Akadémia otthonában.

A női amatőr NB I tabellájának harmadik helyét elfoglaló MTK-TFSE a 27. fordulóban Szigetszentmiklósra látogatott a százszázalékos mérleggel álló, éllovas BKG Príma Akadémia pályájára.

Hegedűs Péter tanítványai jól kezdték a rangadót, hiszen hét perc játék után 12-8-ra a vezettek, ám a nyitónegyed végére a hazaiak is belelendültek, így az első tíz perc végeztével 17-16-ra az MTK állt jobban. Ekkor azonban valami végérvényesen szétesett csapatunk támadójátékában, hiszen a játékosok a meccs hátralévő részében összesen 21 pontra voltak képesek.

A második játékrészben a jó védekezésnek köszönhetően még tartották magukat a lányok, ennek következtében a félidőben 29-22 szerepelt az eredményjelzőn, az BKG javára.

A nagyszünetet követően sajnos nem változott a mérkőzés dinamikája, és a vendéglátók folyamatosan hízlalták előnyüket, a negyedik negyedre pedig egészen húsz pont fölé kúszott a különbség, így elkerülhetetlenné vált, hogy véget ér a két hónapja tartó sikerszéria.

A vereség ellenére az MTK-TFSE továbbra is a tabella harmadik helyén áll a BKG és a PINKK-Pécs gárdája mögött, immáron 20-5-ös mérleggel.

BKG Príma Akadémia–MTK-TFSE 62-38 (16-17, 13-5, 17-6, 16-10)
Részletes statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!