Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: fordulatos meccs végén győzelem a BEAC otthonában

Publikálva: 2023.04.06 Frissítve: 2023.04.06 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk négy ponttal nyert a fővárosi rivális vendégeként, az 5-8. helyért zajló párharc első meccsén.

A Győr elleni, 2-0-s vereséggel záruló negyeddöntős párharc után a TFSE-MTK Budapest csapata az 5-8. helyért folytatta az NB I/A-csoportos bajnokság rájátszásában. Magyar Bianka együttesére a DVTK-val szemben – szintén 2-0-ra – alulmaradó E.ON ELTE BEAC várt a helyosztók első körében. Mivel az alapszakaszban a BEAC zárt előrébb, így náluk volt a pályaelőny a mieinkkel szemben.

A párharc csütörtöki esti nyitómeccsét csapatunk kezdett élénkebben a Gabányi László Sportcsarnokban (10-4). Az ötödik perctől már a hazaiak is jobban játszottak, de a minimális vendégelőny megmaradt a játékrész végére (20-17). Pusztai Petrával az élen a lányok – az elsőhöz hasonlóan – a második etapot szintén remekül indították: a 8-0-s szériának köszönhetően már tíz felett járt a különbség (28-17). Ezután viszont a BEAC percei következtek: Mészárosné Kovács Andrea alakulata szépen lassan felzárkózott, előbb három pontra (33-30), majd a nagyszünetre pedig 36-36-os döntetlen állásnál mehettek a felek.

A második félidő elején hol az egyik, hol a másik csapat vezetett néhány ponttal (46-48). Kék-fehér részről ebben az időszakban elsősorban Dúl Panka járt élen a pontgyártásban. A harmadik felvonás második felében állandósulni látszott három-négy pontos hátrányunk: 57-60-nál rajtolt a zárószakasz. A Lauren Manis, Dúl Panka, Tyaunna Marshall trió révén a TFSE-MTK Budapest kiválóan kezdte a végjátékot, villámgyorsan megfordította az állást, és nyolc pontra ellépett (80-72). Ám az utolsó négy perchez érve a BEAC ismét kiegyenlített (71-71). Ekkor Dúl Terka kulcsfontosságú öt ponttal jelentkezett (78-73), Marshall pedig újabb triplát süllyesztett el, és a legvégén a büntetőit is értékesítette, így a mieink már nem engedték ki kezükből a győzelmet: 83-79-re nyertek idegenben, a párharc nyitányán. Együttesünk legjobbjaként Pusztai Petra és Dúl Panka egyaránt 20-20 pontig jutott.

A párharc – 1-0-ás vezetésről – vasárnap este 18:00 órától a Városmajorban folytatódik.

Női NB I/A-csoport, rájátszás, 5-8. helyért, első kör, első meccs
E.ON ELTE BEAC–TFSE-MTK Budapest 79-83 (17-20, 19-16, 24-21, 19-26)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!