Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest kiharcolta a harmadik meccset a Csata ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.20 Frissítve: 2022.04.24 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 76-71-re verte a Ludovika-FCSM Csatát a Városmajorban, ezzel eldőlt, hogy a szombati meccs dönt a párharcban a hetedik hely sorsáról.

Szerda este utolsó hazai mérkőzését játszotta ebben a bajnoki évadban a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata. A mieink a Ludovika-FCSM Csatát fogadták a Városmajorban, a hetedik helyért zajló párharc második meccsén. Az első találkozót a Csata nyerte a Ludovika Arénában.

Elisabeth Pavel gyors egymásutánban bedobott két duplája nyitotta a meccset (4-0), ezt öt pont követte a vendégektől (4-5). Ezután továbbra is Pavel remekelt leginkább a kék-fehér oldalon, eközben az együttesek fej-fej mellett haladtak (13-13). A nyitónegyed második felében már Tóth Tímea és Jatavia Tapley is kivette a részét a pontgyártásból, ám a Csata lendülete sem hagyott alább a támadóoldalon, így Magyar Bianka tanítványai minimális hátrányból vághattak neki a második etapnak (22-24).

Ugyanakkor a rövid szünetet követően is folytatódott az abszolút kiegyenlített játék, hazai részről Pavel és Tapley mellett Dúl Panka is betalált, és az ő büntetőivel a 16. percben egy ponttal már a TFSE-MTK állt jobban (31-30). Süle Krisztina percei következtek: villámgyorsan két triplát is elsüllyesztett (37-36). A nagyszünet előtti utolsó perceket viszont Tursics Krisztián gárdája hozta le jobban, ezáltal két ponttal vezetett a Csata a félidőben (40-42).

A fordulást követően Király Andrea kintről, míg Theodoreán Alexandra közelről volt eredményes (45-44), valamint Tapley folytatta kiváló estéjét, így a mieink szép lassan elléptek a harmadik szakasz végére. Légiósaink parádéztak ezen a napon, Pavel kettese után 59-53-mal rajtolt a negyedik negyed.

A végjáték kezdetén Theodoreán újabb hármassal jelentkezett, Tapley kosarát követően pedig már tíz pontra nőtt a különbség (65-55). Kitűnően támadtak a lányok ebben a peridódusban (71-58). A zárópercekben többször is próbálkozott a felzárkózással a Csata, azonban a TFSE-MTK mindig remekül visszaverte azokat, és beosztotta meglévő előnyét, végül megnyerte a találkozót 76-71-re. Ezzel csapatunk kiharcolta a harmadik mérkőzést a párharcban, így szombaton a Ludovika Arénában dől el melyik fél zárja a hetedik helyen a bajnokságot.

Női NB I/A-csoport, rájátszás, hetedik helyért, második mérkőzés
TFSE-MTK Budapest–Ludovika-FCSM Csata 76-71 (22-24, 18-18, 19-11, 17-18)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!