Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: a parádés első félidő után érvényesült a papírforma a Sopron ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.28 Frissítve: 2022.09.28 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest a nagyszünetben még nyolc ponttal vezetett, ám a második félidőben érvényesítette minőségi fölényét Európa legjobb csapata, a Sopron Basket a Városmajorban.

A bajnokság nyitómeccsén az NKA Universitas PEAC csapatától elszenvedett hazai vereség után a második játéknapon ismét a Városmajorban lépett pályára a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata, ráadásul a bajnoki címvédő, Euroliga-győztes Sopron Basket várt a mieinkre.

A jóval esélyesebb vendégek kezdték jobban a találkozót (2-6), viszont Theodoreán Alexandra és Tyaunna Marshall révén együttesünk is tartotta a lépést (10-10). A folytatásban is rendre a soproniaknál volt az előny (14-20), de Magyar Bianka tanítványait ez cseppet sem zökkentette ki, a következő periódusban Khaalia Hillsman és Dúl Panka vette ki a részét a pontgyártásból, ezzel ismét csak egy pontra csökkent a hátrány, majd Hegedűs Janka öt pontjával már a kék-fehérek vezettek (24-20). A nyitónegyed végét is jól hozták le a lányok, Dúl Terka duplájával 30-27-nél fordultak a felek a második etapra.

Ezt követően Dúl Terka újabb közelivel, míg Király Andrea triplával jelentkezett (35-29). A mieink abszolút átvették az irányítást. Hegedűs Janka remekelt távolról, két újabb hármassal már tíz pontra nőtt a különbség (47-37). Nem sokkal később Pusztai Petra is feliratkozott a pontszerzők listájára, és egyre magabiztosabb előnyt épített ki csapatunk (51-37). A nagyszünet előtti utolsó percek a Sopronnak sikerültek jobban, ezzel némileg lefaragták hátrányukat (52-44), azonban a félidei állás még így is rendkívül hízelgőnek bizonyult a TFSE-MTK-nak.

Bár Marshall révén a hazaiak szerezték a második félidő első kosarát (54-44), ezután azonban nagyot fordult a játék képe. Gáspár Dávid alakulata villámgyorsan két pontra zárkózott (54-52). Majd 57-58-nál már ők álltak jobban. Ugyanakkor a mieink sem adták meg magukat: Pusztai kintről, Hegedűs a gyűrű közeléből vétette észre magát (62-62). A zárószakaszt a Sopron kezdhette minimális fórral (64-68).

Hillsman kosara indította a végjátékot (66-68), amit aztán 10-2-es vendégszéria követett, amellyel jócskán megléptek (68-78). Az utolsó öt percben a lányok – Dúl Terkával az élen – még kitartóan próbálkoztak a felzárkózással (81-86), de végül öt pontnál nem sikerült közelebb jönni. A Sopron Basket 91-81-re győzött a Városmajorban. Csapatunk legeredményesebbjeként Khaalia Hillsman 15 ponttal zárt.

A TFSE-MTK Budapest két vereséggel áll, szombaton a Ludovika Csatát fogadja hazai pályán.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, második forduló
TFSE-MTK Budapest–Sopron Basket 81-91 (30-27, 22-17, 12-24, 17-23)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!