Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: magabiztosan nyert a TFSE-MTK Budapest a PINKK Pécs ellen

Publikálva: 2022.01.08 Frissítve: 2022.01.08 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 82-67-re győzött Kozármislenyben.

Az elmúlt hetek nehéz sorsolása (Sopron és Szekszárd) után a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata a női NB I/A-csoport sereghajtójához, a PINKK Pécsi 424 otthonába, Kozármislenyre látogatott a 16. fordulóban.

Baa Dominika és Burján Laura is hiányzott sérülés miatt, azonban az elmúlt meccseket kihagyó Chanise Jenkins újra pályára léphetett, valamint a nagy visszatérőnk, a reaktivált Süle Krisztina is ott volt Magyar Bianka vezetőedzőnk meccskeretében.

Dúl Panka büntetőivel a mieink szerezték meg az első pontokat, majd Elisabeth Pavel és Dúl kosarai váltották egymást a következő percekben – Theodoreán Alexandra hárompontosával már 11-4-re vezettek a lányok a negyedik percben. Ezután Chanise Jenkins is beköszönt középtávolról és a vonalról egyaránt (15-8), ám a Pécs nem adta meg magát a jó kezdésünk ellenére sem, villámgyorsan 15-14-re zárkóztak. Ezután Jatavia Tapley percei következtek: sorozatban három duplát elsüllyesztett, majd Theodoreán zsákolt egyet, így újra elléptünk. A negyed lezárásaként Süle Krisztina is betalált (29-16).

A második tíz perc elején Pavel pontjaival már 17-tel álltunk jobban (33-16), de a kiváló támadójátékunk nem hagyott alább, a 14. percben már húsz pont volt a fórunk. Azonban ekkor a TFSE-MTK pontgyártása megállt, míg a házigazdák belelendültek, így egy 10-0-s rohanással megfelezték a különbséget. A félidő végére sikerült a tíz pont körüli előnyt állandósítani, Dúl Panka sikeres büntetői után a nagyszünetben 43-31-es állás szerepelt az eredményjelzőn.

A szünet után a mieink jöttek ki jobban az öltözőből, Dúl és Tapley kosaraival ismét 15 fölött járt az előnyünk (47-31). A kiváló estét kifogó Tapley vezérletével együttesünk stabilizálta a 16-18 pontos differenciát, játékosaink négy ponttal megnyerték ezt a szakaszt, 60-44-es állásnál kezdődött meg a záróetap.

Kicsit lassan indult csapatunknak a negyedik negyed, amit kihasználtak a pécsiek, és feljöttek 12 pontra, igyekeztek szorossá tenni a végjátékot (62-50). Ekkor Németh Alma büntetőkből, Chanise Jenkins triplából volt eredményes, ezzel lehűtve a hazai kedélyeket (69-52). A magabiztos vezetés tudatában, a kék-fehérek jól kontrollálták a játékot. Ellenfelünknek nem adódott reális esélye közelebb zárkózni, sőt a legvégén még Theodoreán és Jenkins remekelt, végül 82-67-re győztek a lányok a PINKK ellen.

Együttesünkből hatan is elérték a tíz pontot, a 16 pontos Jatavia Tapley zárt a legeredményesebben.

A sikerrel 7-9-es mérleggel a nyolcadik helyen állunk a tabellán.

Női NB I/A-csoport, 16. forduló
PINKK Pécsi 424–TFSE-MTK Budapest 67-82 (16-29, 15-14, 13-17, 23-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!