Kézilabda
Dakos Noémi

Kosárlabda: szoros vereség a rájátszás nyitányán a Szekszárd otthonában

Publikálva: 2024.03.27 Frissítve: 2024.03.27 Kosárlabda női

Végletekig kiélezett meccsen a TFSE-MTK Budapest hat ponttal alulmaradt a Tarr KSC Szekszárd vendégeként, a negyeddöntős párharc első meccsén.

Megkezdődtek a rájátszás küzdelmei a női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban, és a hatodik helyen play-offba jutó TFSE-MTK Budapest a harmadik Tarr KSC Szekszárd csapatával néz farkasszemet az első körben; a szerda esti első meccset a Tolna megyeiek otthonában rendezték.

Mindkét csapat jól kezdte a negyeddöntős párharc első találkozóját: az ötödik percben 9-9-es döntetlen állt az eredményjelzőn. A következő percek aztán a mieinknek sikerültek jobban, akik hatpontos előnyre tettek szert (11-17). A nyitónegyed végére a házigazdák ismét feljebb kapcsoltak, de Hegedűs Péter tanítványai továbbra is tartották minimális fórjukat (21-23). Ezután hasonló mederben folytatódott a mérkőzés: hol az egyik, hol a másik fél állt jobban – a második etap feléhez érve 37-36-ra vezetett együttesünk. Végül az egész első félidőben látott kiegyenlített csatát tükrözte a félidei állás is (46-46).

A fordulást követően az esélyesebb Szekszárd átvette a kezdeményezést, és öt ponttal ellépett (56-51), viszont Dúl Pankával az élen a lányok jól tartották magukat (58-57). A zárószakasznak is úgy vághattak neki a csapatok, hogy semmi sem dőlt el (64-62). Ráadásul a végjáték elején Szabó Fanni 2+1-es akciójával a TFSE-MTK ismét átvette a vezetést (69-70), ám ezt sajnos sorozatban 11 hazai pont követte (80-70). Ugyanakkor jól jelzi játékosaink elszántságát, hogy még ebből is visszajöttek: az utolsó percben 84-82-re zárkóztak fel. Sajnos közelebb kerülni már nem sikerült, így a párharc első meccsét a Szekszárd nyerte meg 88-82-re.

A mezőny legjobbjaként Dúl Panka 28 pontig jutott.

A párharc szombat este hazai pályánkon, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban folytatódik.

Női NB I/A-csoport, negyeddöntő, első meccs
Tarr KSC Szekszárd–TFSE-MTK Budapest 88-82 (21-23, 25-23, 18-16, 24-20)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!