Vívás – kard
Szatmári András

Kosárlabda: szombaton kezdődik a litvániai U20-as női Eb

Publikálva: 2023.07.28 Frissítve: 2023.07.28 Kosárlabda női

Szombat délután a házigazda litvánok ellen kezdi meg szereplését a Dúl Terkával és Horváth Dórával felálló magyar válogatott az U20-as női kosárlabda Európa-bajnokságon Klaipedában. Klubunk irányítójával, Dúl Terkával beszélgettünk a rajt előtt.

Mint arról beszámoltunk, az osztrákok elleni fölényes győzelemmel zárta a felkészülési meccsek sorát az U20-as női válogatott a korosztályos Európa-bajnokság előtt, amely szombaton rajtol a litvániai Vilniusban és Klaipedában. A Tursics Krisztián vezette magyar lányok összességében az edzőmeccseken kétszer-kétszer legyőzték a szlovénokat és az osztrákokat, felülmúlták a lengyeleket, kikaptak idegenben a franciáktól, valamint egy-egy győzelmet és vereséget tudtak felmutatni az olaszok vendégeként. A válogatottban Dúl Terka és Horváth Dóra képviseli a TFSE-MTK Budapest színeit; előbbit kérdeztük az Eb-vel kapcsolatos várakozásokról.

– Izgatottan várjuk már a kezdést, remek a hangulat a csapaton belül. Az utolsó másfél hétben már nem kapott akkora hangsúlyt a fizikai munka az edzéseken, sokkal inkább a finomhangolásoké volt a főszerep, illetve már igyekeztünk minél jobban felkészülni az első ellenfelünkből, a litvánokból – mondta Terka. – Összességében jól sikerült a felkészülésünk. A második olaszok elleni, vereséggel végződő mérkőzést leszámítva hasznos edzőmeccseken vagyunk túl. Elmondható, hogy folyamatosan lépett előre a csapat az öthetes felkészülés során. A legerősebb válogatottak közül kettővel, a franciával és az olasszal is összemérhettük tudásunkat, előbbi ráadásul csoportellenfelünk is lesz az Eb-n, és mindkét együttessel szemben olyan – többnyire pozitív – tapasztalatokat szereztünk, amelyekre a litvániai tornán is építhetünk.

A mieink a hazai pályán szereplő Litvániával, Finnországgal és Franciaországgal szerepelnek közös csoportban. A csoportkörnek csupán rangsoroló szerepe van, mind a négy együttes továbbjut majd a nyolcaddöntőbe.

– Nehéz csoportban szerepelünk, első körben szeretnénk minél előrébb végezni a négyesünkben, majd pedig kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást, amely az elsődleges célunk az Európa-bajnokságon. Ha ez összejön, majd álmodhatunk nagyobbat is.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE:
Dúl Terka, Holcz Rebeka, Horváth Dóra, Katona Boglárka, Laczkó Sára, Miklós Melinda, Milkovics Réka, Oláh Fruzsina, Rakita Lili, Sitku Zsuzsanna, Strausz Edina, Telegdy Zsófia

A magyar csapat programja a csoportkörben:
Július 29., szombat 17:00
Magyarország–Litvánia
Július 30., vasárnap 14:30
Magyarország–Finnország
Augusztus 1., hétfő 12:00
Magyarország–Francaiország

(Kiemelt kép forrása: UBS Foligno Basket/Facebook)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!