Tenisz
Babos Tímea

Kosárlabda: Szabó Fannival készül a 3X3-as válogatott az olimpiai selejtezőre

Publikálva: 2024.04.04 Frissítve: 2024.04.04 Kosárlabda női

Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőre a magyar női 3x3 válogatott.

A magyar válogatott április 8-án kel útra Hongkongba, a nyolccsapatos olimpiai selejtező-torna helyszínére. Földi Attila szövetségi kapitány a wbasket.hu-nak elmondta, hogy az összetartás elején tizenhat fő dolgozik együtt. A felnőtt válogatott nyolc játékosához nyolc U21-es, U23-as válogatott csatlakozik. Velük együtt négy darab négyfős csapatra osztva a résztvevőket, április 5-én és 6-án minitornát is rendeznek Székesfehérváron.

A napokban véglegesedett az utazó keret, a TFSE-MTK-t Szabó Fanni képviseli.  

– Nincs idő formaidőzésre, a fejek rendezésére. A formát és a mentális, illetve lelki állapotot is át kell hozni a klubcsapatból. Ezt azok a játékosok tudják hatékonyan megtenni, akik a legjobb állapotban vannak ilyen szempontból. Jelenleg Magyarországon a 3x3-as válogatott számára elérhető játékosok közül ebben a négyesben érzem a legtöbbet – hangsúlyozta az utazó csapat bemutatásakor Földi Attila.

Az összetartás elején a népes bő keret hasonló elvek mentén dolgozik, ahogy tette azt egy évvel ezelőtt, amikor a felnőtt, illetve az U21/U23 szintén együtt edzőtáborozott. A pálya egyik térfelén a nyolc felnőtt válogatott, a másikon a nyolc fiatalabb játékos végzi a gyakorlatokat. Ez a feltörekvő játékosoknak is értékes tapasztalatszerzési lehetőség, így azon túl, hogy a minitornával segítik a felkészülést a hongkongi seregszemlére, számukra is könnyebb lesz majd az átmenet idővel a felnőtt gárdába.

A hongkongi 3x3-as olimpiai selejtezőt április 12. és 14. között rendezik nyolc csapat részvételével. A tornagyőztes szerez olimpiai kvótát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!