Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: sima győzelem a BKG ellen az NB I/A-csoportban

Publikálva: 2023.12.02 Frissítve: 2023.12.02 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest nagyon magabiztosan, 41 pontos különbséggel verte – hazai pályán – a szigetszentmiklósiakat az élvonalban.

A forduló előtt három-három győzelemmel és vereséggel a tabella hatodik helyén álló TFSE-MTK Budapest az 1/4-es mérleggel nyolcadik BKG-Prima Natura Szigetszentmiklóst fogadta szombat este, az alapszakasz hetedik játéknapján.

A vendégek nyitották jobban a meccset (2-7), de Hegedűs Péter csapata is hamar felvette a ritmust, így 10-9-nél már a mieink álltak jobban, majd az első negyed derekára hat ponttal léptek el a lányok (19-13). A játékrész végére háromra zárkózott fel az ellenfél (21-18). A folytatásban továbbra is a kék-fehéreknél volt a minimális előny (27-24), mígnem az etap második felére aztán végérvényesen átvette az irányítást együttesünk: a Monika Czinano, Dúl Panka, Szabó Fanni, Sha Carter kvartett vezérletével a TFSE-MTK a nagyszünetben már 42-29-re vezetett.

A fordulást követően – nagy örömünkre – hasonló mederben zajlott a mérkőzés, ezáltal a különbség hamar elérte a húszat is (54-34). Szabó Fanni vezérletével kiválóan működött a támadójátékunk, és ennek is köszönhetően a harmadik negyed végére eldőlt a győzelem sorsa. A lányok lendülete a zárószakaszban sem hagyott alább, ezzel végül hazai pályán sima, 90-49-es győzelmet arattunk. A mieink legeredményesebbjeként Monika Czinano 18 pontig jutott.

A sikerrel csapatunk 4/3-ra javította mérlegét, és az ötödik helyre jött fel a tabellán. Folytatás egy hét múlva fővárosi riválisunk, a BEAC vendégeként.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, hetedik forduló
TFSE-MTK Budapest–BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 90-49 (21-18, 21-11, 26-12, 22-8)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

(Fotó: Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!