Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: remek végjátékának köszönhetően nyert a TFSE-MTK Budapest Szigetszentmiklóson

Publikálva: 2023.02.26 Frissítve: 2023.02.26 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk kilenc ponttal győzött a közvetlen rivális, BKG Szigetszentmiklós otthonában.

A Szekszárd elleni bravúros győzelem után a tabella kilencedik helyén álló TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata ezúttal a tizedik, BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós vendégeként lépett pályára. (Az őszi, hazai mérkőzésen nyolc ponttal kikaptak a mieink.)

Magyar Bianka együttese kezdte jobban a találkozót: öt perc után 5-2-re vezettek a lányok. Ezután a hazaiak percei következtek, át is vették a vezetést (8-9) – erre Dúl Panka és Tyaunna Marshall kosaraival reagált csapatunk, így az első negyed 12-9-es előnnyel ért véget. A folytatásban megint fordult a játék képe: újra a BKG irányított, a mieink gyengébb periódusát kihasználva pedig nyolc ponttal meg is léptek (14-22). Baa Dominikával és Lauren Manisszel az élen igyekeztek tartani a lépést játékosaink (22-25). Manis továbbra is remekelt támadásban, de a minimális hátrány a nagyszünetre is megmaradt (30-35).

A fordulást követően elsősorban Németh Alma és Dúl Panka felelt a TFSE-MTK pontjaiért, ugyanakkor két pontnál közelebb nem sikerült közelebb jönni ebben az időszakban (40-42). Dúl Panka újabb sikeres közelije után 44-44-nél tört meg a jég, majd Marshall triplájával már a lányoknál volt az előny (47-46). Kétpontos vezetésnél rajtolt a negyedik negyed (51-49). A szigetszentmiklósiak kezdték jobban a végjátékot (53-57). Egészen Hegedűs Janka hárompontosáig kellett várni, hogy ismét a kék-fehérek álljanak jobban (61-60). A záró öt percben a TFSE-MTK 10-0-ás sorozatot produkált, így 68-60-ra elhúzott. A legvégén pedig a lányok már nem is engedték ki a kezükből a győzelmet: 73-64-re nyertek a BKG otthonában. A mezőny legeredményesebbjeként Lauren Manis 21 pontig jutott.

A sikerrel csapatunk 6/13-as mérleggel áll, továbbra is a kilencedik helyen. Jövő szombaton a Vasas Akadémiát fogadja együttesünk.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 20. forduló
BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós–TFSE-MTK Budapest 64-73 (9-12, 26-18, 14-21, 15-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!