Kézilabda
Andróczki Flóra

Kosárlabda: Ők folytatják a TFSE-MTK-ban a 2023/24-es szezonban

Publikálva: 2023.07.08 Frissítve: 2023.07.07 Kosárlabda női

2023 augusztusában kezdi meg a közös felkészülést a legutóbbi évadot hatodik helyen záró TFSE-MTK női kosárlabdacsapata a soron következő, szeptemberben elrajtoló idényre, amely sorozatban az ötödik szezon lesz az élvonalban. A start előtt bizakodó a teljes stáb, reményeink szerint nem hiába.

A tavalyi év döcögősen indult, végtére viszont gyönyörűen ívelő látképet festett. Magyar Bianka és Hegedűs Péter tanítványait a legtöbben már teljesen leírták, szinte senki nem hitt a rájátszás elérésében, rajtuk és a csapaton kívül. Az elképesztő küzdésnek meglett az eredménye, valósággal feltámadtak a lányok, végül a hatodik helyig meneteltek. A bajnokság végeztével ismertté vált a tény, miszerint vezetőedzőnk, Magyar Bianka a következő szezonban már nem ül le a TFSE-MTK kispadjára.

Azt, hogy miként alakul kosárlabdacsapatunk kerete, eddig még nem ismertettük, ezúttal viszont megtörik a jég, így az alábbiakban bemutatásra kerülnek a kötelékünkben maradó játékosok.

Baa Dominka #8 (18)

Hosszú kihagyás után idén februárban tért vissza, a még mindig utánpótláskorú tehetségünk a KSC Szekszárd ellen. Nem csalódtunk, hiszen egyből kiemelkedő teljesítményt nyújtott, oroszlánrészt vállalva történelmi sikerünkből. Az idény további részében is meghatározó erő volt, bízunk benne, hogy ilyen jó formát mutat majd a folytatásban is.

Dúl Terka #7 (19)

Terka második évét kezdi nálunk, ahol továbbra is az UP szabályban „védett” játékosok sorát bővíti. Fiatal kora ellenére kifejezetten sok játékpercet tudhat magáénak. Mindent összevetve 20.3 percet átlagolt a parketten, első nálunk töltött évében, ami több, mint a duplája az ezt megelőző Vasasos idényében látottaknak (9.1). Legkiemelkedőbb teljesítményét a későbbi bajnok, Sopron elleni hazain nyújtotta, ahol tizennégy pontot dobott, szedett négy lepattanót és kiosztott öt asszisztot. Élvonalbeli csapatunk mellett fontos pillére volt a MEFOB, illetve az MTK-TFSE keretének.

Király Andrea #13 (21)

Legyen szó NBI/A-ról vagy MEFOB-ról, a lassan négy éve sorainkat erősítő hölgy a palánk alatt és a hárompontos vonalán egyaránt otthonosan mozog, de blokkok terén is jeleskedik. Az egyetemi csapatnál húzóembernek számít és a felnőtteknél is kivette a részét a munkából huszonkét tavalyi mérkőzése alatt. Andi a legutóbbi szezon során bizonyította, hogy az utánpótlásévek által kínált „védettséget” követően is helye van a keretben.

Burján Laura #17 (21)

Igazi lesipuskás, akitől jó oka van félni a riválisoknak, ugyanis egyik legkiemelkedőbb statisztikái között a szerzett labdák szerepelnek a MEFOB színterén, de ezt az erősségét több NBI/A-s meccsen is kamatoztatni tudta. Az egyetemi csapatnál több szerephez jutott a mögöttünk álló évadban, de a nagyok között is rászolgált a bizalomra. Harmadik szezonját fogja kezdi meg nálunk, reményeink szerint az eddig látott alázattal!

Dúl Panka #33 (22)

Valódi vezéregyéniséggé lépett elő csapatunkban, amire a magyar válogatottnál is felkapták a fejüket, így többször felnőtt keret tagja volt. Külön érdem az ő neve mellett az a tény, hogy a megszokottól eltérő poszton, irányítóként is helyt tudott állni. Minden meccsen kezdőként számoltak vele, ő rendelkezett a legtöbb játékperccel (29.1) a csapatban. Asszisztok terén élen járt 3.5-ös átlagával, harmadik legtöbb dobott pontjával (11.8) és szedett lepattanójával (4) az egyik legsokoldalúbb és izgalmasabb játékossá lépett elő a bajnokságban.

Németh Alma #14 (30)

Nála jobban senki nem ismeri a hazai terepet, személyében a leghűségesebb játékosnak örvendhetünk, aki tizenhatrmadik szezonját kezdi a TFSE kötelékében. Korábbi sérülése miatt 2022 decemberében állhatott újra tétmérkőzésen szolgálatba, a kapott játékperceket pedig egyből meghálálta. Igazi buldózer a palánk alatt, akivel nem szívesen futnak össze az ellenfelek. Tapasztalata és rutinja sok segítséget jelent a fiataloknak, ugyanakkor soha el nem fogyó, örök fiatalos lendülete továbbra is hatalmas segítségünkre lesz!

Pusztai Petra #9 (24)

Meghatározó játékosunkká vált első nálunk töltött idénye során a kiváló képességekkel megáldott Pusztai Petra. Az alapszakasz vége felé számos mérkőzésen az ő villanásai kellettek a play off eléréséhez, a rájátszásra fordulva pedig még magasabb fokozatra kapcsolt, brilliáns játékkal előrukkolva. Legnagyobb bánatunkra hosszú kihagyás vár rá, miután a 3×3-as válogatott júniusi mérkőzésén térdsérülést szenvedett. Stabilitása és magabiztossága nagyon sok mérkőzésen nyújtott támaszt, éppen ezért fájó pont, hogy az előttünk álló időszak nagy részében nem számíthatunk rá. Mielőbbi jobbulást kívánunk Pepe, várunk vissza!


Hét játékos marad tehát a keretünkben, akik közül legtöbben egyetemünk hallgatói is egyben. Nálunk folytatja tehát Baa Dominika, Dúl Terka, Király Andrea, Burján Laura, Dúl Panka, Németh Alma és kötelékünkben marad a hosszú rehabilitáció előtt álló Pusztai Petra. Érkező magyar, illetve külföldi játékosainkról a következő hetekben adunk hírt, ahogyan megváltozó edzői stábunkról is.

Az előttünk álló évadtól máshol folytatja Theodoreán Alexandra, Hegedűs Janka, Szeitl Vanessa, Turi Eszter, Ty Marshall és Lauren Manis, illetve ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Magyar Biankával is elváltak útjaink. A 2022/23-as szezont követően távozó játékosainknak és búcsúzó vezetőedzőnknek köszönjük a munkáját!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!