Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: az MTK-TFSE kikapott a BEAC otthonában (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.13 Frissítve: 2022.03.13 Kosárlabda női

Második csapatunk 72-54-re alulmaradt a Gabányi László Sportcsarnokban.

A MAFC-tól elszenvedett – idegenbeli – vereség után a bajnokságban ötödik helyen álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata a tizenegyedik BEAC Újbudához látogatott a női másodvonal 19. fordulójában.

A nyitópercekben gyors kosárváltások követték egymást, fej-fej mellett haladtak a felek. Részünkről az elején Gróf Júlia és Burján Laura jeleskedett a pontokban, majd Vígh Bernadett közelijével 10-7-re vezettek a mieink. Ezt viszont 9-0-ás BEAC-széria követte, amellyel a hetedik percben hatpontos hátrányba került együttesünk (16-10). Ugyanakkor Patai Benjamin tanítványai jól reagáltak: a negyed végéig több pontot már nem engedtek az ellenfélnek, sőt Kozma Zoé triplája, és kettese, valamint Boros Dorka újabb dupláját követően 17-16-os kék-fehér előnnyel ért véget az első tízperc.

A második játékrész hasonlóan szorosan, de rendkívül pontszegényen alakult. Összesen 15 pont született ebben az etapban, amelyet az MTK-TFSE 8-7-re nyert meg. Ebben az időszakban a lányok főleg Úr Boglárka hárompontosaival tartották meg minimális fórjukat (25-23).

A nagyszünet után csapatunk folytatta jobban a meccset, Boros Dorka büntetőjével, illetve Király Andrea sikeres kinti dobásával már 29-23-as vendégvezetés állt az eredményjelzőn. Ám ezt sajnos nem sikerült stabilizálni, a hazaiak 10-0-ás sorozatot produkáltak (33-29). Majd Boros törte meg a mieink pontnélküli perceit, de a BEAC lendületét támadásban sajnos nem tudták megállítani. Klubunk alakulata két perccel a harmadik negyed vége előtt már 47-36-os hátrányban volt.

A végjáték kezdetén – Burján Laura hárompontosa után – úgy tűnt, még lehet esélye a győzelemre játékosainknak (50-41), azonban ez a remény végül hamar szertefoszlott. Öt perccel a vége előtt már 15 pontra nőtt a differencia, így az utolsó percek már csupán formalitásnak bizonyultak. Az MTK-TFSE 72-54-re alulmaradt a BEAC otthonában. A vereséggel csapatunk a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán.

Női amatőr NB I Piros csoport, 19. forduló
BEAC Újbuda–MTK-TFSE 72-54 (16-17, 7-8, 27-13, 22-16)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!