Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: második csapatunk kiütéses győzelmet aratott a DVTK felett (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.14 Frissítve: 2022.04.14 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE hazai pályán 102-54-re verte a miskolciak U23-as együttesét.

A másodosztályban hetedik helyen álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata az utolsó előtti (15.) DVTK U23-as alakulatát fogadta csütörtök este a Városmajorban.

Parádésan kezdtek a lányok, Burján Laura és Boros Dorka vezérletével az ötödik percben már 11-0-ra vezettek, és a nyitónegyed következő perceiben csak tovább nőtt a különbség. Kenyeres Anett is alaposan kivette a részét a pontgyártásból, így 23-7-tel ért véget az első etap.

A másodikban folytatódott a kék-fehérek „gálaelőadása" – ezúttal is Burján és Boros járt az élen a kosarakban, ám a többiek sem maradtak adósak a pontokkal, Gróf Júlia szintén igyekezett tartani a lépést a másik két lánnyal. A negyed derekára már harminc pontra nőtt a differencia (42-12). Azonban a hatalmas előny birtokában sem álltak le a mieink, 52-21-es állásnál következhetett a nagyszünet.

A fordulást követően Dömötör Petra vétette észre magát fantasztikus dobóformájával, egymásután három triplát is elsüllyesztett (66-24), ezzel végérvényesen eldőlt a mérkőzés. Viszont a hazai „kosáreső" ezután sem maradt abba – a negyedik negyed kezdetén már ötvenhárom ponttal vezettek Patai Benjamin tanítványai.

Ennek fényében a zárószakasz már csak formalitásnak bizonyult, az MTK-TFSE végül 102-54-re győzött a miskolciak ellen. A mieink közül heten is tíz pont felett zártak, a legeredményesebb Dömötör Petra volt tizennyolc pontjával. Csapatunk megerősítette hetedik helyét a tabellán.

Női amatőr NB I Piros csoport, 24. forduló
MTK-TFSE–DVTK U23 102-54 (23-7, 29-14, 33-11, 17-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!