Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: kikapott második csapatunk az éllovas Csatától (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.24 Frissítve: 2022.03.24 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE 79-36-ra alulmaradt – hazai pályán – a tabellát vezető Csata DSE-vel szemben.

A hetedik helyen álló MTK-TFSE csapata a listavezető Csata DSÉ-t fogadta a Városmajorban, a női NB I/B piros csoportjának 18. fordulójában. A hiányzók miatt mindössze nyolc emberrel tudott kiállni Patai Benjamin alakulata.

A mérkőzés első kosarát a mieink szerezték Burján Laura révén (2-0), azonban a vendégek villámgyorsan átvették az irányítást, és 8-0-ás szériát produkáltak (8-2). Majd két sikeres büntetőjével Gróf Júlia vetett véget a sorozatnak, ezután Király Andrea is betalált közelről, ám a kezdeti hátrányt nem sikerült lefaragni, sőt a nyitónegyed második felében már a tíz pontot is elérte a különbség (16-6). A megállíthatatlan Csata rohamok után 28-12-es állásnál rajtolt a második etap.

Ebben a szakaszban már valamivel jobban működött csapatunk védekezése, de a támadójáték továbbra sem akart összeállni – mindössze hat pontot dobtak a lányok a nagyszünetig. Így nem csoda, hogy a félidőben már húsz pont felett járt a differencia (40-18). 

Sajnos a félidei nagy különbség miatt a mérkőzés második fele már nem tartogatott izgalmakat. Ugyan próbálkoztak a játékosaink, elsősorban Dömötör Petra révén, de a Csata gárdája megállíthatatlannak bizonyult ezen az estén. A harmadik felvonás 58-27-tel zárult, emiatt a negyedik negyednek már nem volt valódi tétje. Az MTK-TFSE 79-36-os vereséget szenvedett hazai környezetben.

A vereség ellenére együttesünk továbbra is a hetedik helyen áll a tabellán.

Női Amatőr NB I Piros csoport, 18. forduló
MTK-TFSE–Csata DSE 36-79 (12-28, 6-12, 9-18, 9-21)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!