Atlétika
Vári Péter

Kosárlabda: Lauren Manis érkezik a TFSE-MTK Budapest csapatába

Publikálva: 2022.12.01 Frissítve: 2022.12.01 Kosárlabda női

Khaalia Hillsman távozásával űr keletkezett center poszton az NB I/A-csoportos együttesünkben. Emiatt a szakmai stábunk úgy döntött, szerződteti az amerikai Lauren Manist, aki várhatóan betöltheti a magasemberhiányt.

Az újonnan érkező amerikai erőcsatárunk, Lauren Manis a triplavonalon kívülről és azon belülről is jó százalékkal dob, a palánk alatt pedig szintén megállja a helyét. A 185 centiméter magas játékos ismeri Magyarországot, hiszen a 2021/22-es szezonban nyolc meccsen lépett pályára a VBW CEKK Cegléd színeiben (16 pontot és 10,4 lepattanót átlagolt), majd az idei évet az izraeli első osztályban szereplő Hapoel Rishon Le-Zion alakulatában kezdte meg, ahonnan egyenesen hozzánk érkezett. Az izraeli bajnokságban 18,8 pontot és 7,3 lepattanót jegyzett meccsenként. 

Manis a Bishop Feehan középiskolában játszott 2012 és 2016 között, majd a Holy Cross egyetemen pallérozódott, NCAA1-es szinten. Mind a négy egyetemi éve alatt jó teljesítményt mutatott, a mai napig csúcstartónak számít intézményében, mivel egyedüliként lépte át a 2000 pontos és 1000 lepattanós összteljesítményt (a Holy Cross férfi- és női csapatát is tekintve). 

Első profi idényében (2020/21) a Kangoeroes Basket Mechelen gárdáját erősítette a belga élvonalban, amelyben hozzávetőleg 13 pont és 9 lepattanó szerepelt a neve mellett. A Mechelen csapatával akkor a hatodik helyig jutottak az alapszakaszban. 

Másodedzőnk, Hegedűs Péter a tavalyi szezon elején vezetőedzőként dolgozott Cegléden, így jól ismeri – az akkor ott játszó – új igazolásunkat.

– Lauren több poszton is bevethető, támadó és védőoldalon is hasznos játékos. Atletikus, jó keze van, és nagy energiákat visz fel a pályára minden alkalommal, amikor beköti a cipőjét. Emellé alázatos, hajtós személyiség társul, ami klubunknak szintén nagyon fontos. Jól illik a csapatunkba, hamar be fog tudni illeszkedni, céljaink elérésében pedig sokat segíthet nekünk – jellemezte Hegedűs a 24 éves játékost a tfse.sport.hu-nak.

(Kiemelt képek forrása: telegram.com; watchstadium.com)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!