Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: három játékosunk kapott meghívót a válogatottba

Publikálva: 2023.12.22 Frissítve: 2023.12.22 Kosárlabda női

A két ünnep között Szabó Fanni a felnőttválogatott, Baa Dominika az U20-as, Vladár Róza az U18-as nemzeti csapat összetartásán szerepelhet.

A kilencedik forduló végeztével a feléhez ért a női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokság alapszakasza. Az év végi, rövid bajnoki szünetben a válogatottak ismét edzőtáborba vonulnak Székesfehérváron, az MKOSZ edzőközpontjában. Három játékosunk is meghívót kapott a két ünnep közötti összetartásokra.

A TFSE-MTK-ban kiválóan teljesítő, Szabó Fanni a felnőttválogatottal készülhet. Bedobónk meccsenkénti 17,2 pontos átlagával csapatunk legeredményesebbje eddig az idényben, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Hegedűs Péter együttese az előkelő negyedik helyen töltheti a téli szünetet. A Székely Norbert vezette válogatott a februári, soproni olimpiai selejtezőtornára hangol.

Szintén jó őszi szezont tudhat maga mögött a 19 éves Baa Dominika is, aki kilenc meccsen 4,3 pontot, 3,9 lepattanót és 1,7 szerzett labdát átlagolt. Fiatal hátvéd-bedobónk a Tursics Krisztián irányította U20-as válogatottal készülhet.

A 17 éves Vladár Róza az elmúlt hetekben egyre több játéklehetősgéhez jutott az élvonalban, mindeközben pedig oszlopos tagja az NB I/B-s második csapatunknak. Az MTK-TFSÉ-ben Róza 19,1 pontot, 10,7 lepattanót és 3,7 szerzett labdát átlagol, sőt a 30-as teljesítményindexe a legjobb a másodosztály teljes mezőnyében. Reménységünk a Laczka Miklós vezetésével dolgozó U18-as válogatottban bizonyíthat.

(Fotó: Hegedüs Gábor és Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!