Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: ezüstérmes az MTK-TFSE a Hepp-kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.12 Frissítve: 2023.02.12 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE női kosárlabdacsapata jelentős hátrányt dolgozott le a Hepp-kupa döntőjében, ám a trófeát nem tudta megszerezni az NKA Universitas PEAC II. együttesével szemben.

Miután az MTK-TFSE női kosárlabdacsapata szombaton 60-53-ra legyőzte a Csata DSE-t a Hepp-kupa elődöntőjében, vasárnap az NKA Universitas PEAC II. elleni fináléban lépett pályára a Gabányi László Sportcsarnokban. 

A Hegedűs Péter irányította MTK-TFSE agilisan kezdte a mérkőzést, Király Andrea két, Dúl Terka egy triplával jelentkezett hamar, így 6 perc után 17-9-re vezetett a csapatunk. A negyed hátralévő részében azonban már csak egy pontot sikerült összehozniuk a játékosainknak, így a pécsiek nemcsak felzárkóztak, hanem az első szünet előtt 22-18-ra átvették a vezetést. A második negyedben a pécsiek lendülete maradt meg, és látványosan el is léptek az MTK-TFSE-től. A nagyszünetben 43-24 állt az eredményjelzőn oda. 

A harmadik felvonásban az MTK-TFSE igyekezett tartani a lépést az ellenfelével, amelyben Rátkai Eszter és Laczkó Sára tűnt a legnehezebben megállíthatónak. Azonban Burján Lauráék is egyre jobban belejöttek a játékba, és hatékonyan elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Az MTK-TFSE ebben a negyedben 31 pontig jutott, és a záró tíz perc előtt 65-55-re jött fel. 

A negyedik negyedet Turi Eszter duplája és Király Andrea hárompontosa indította, így abszolút nyitott lett a mérkőzés. Sőt, nem sokkal később Király újabb triplája után 69-67-re ért fel az MTK-TFSE. Az egyenlítés azonban nem sikerült, a pécsiek a végül 38 pontig jutó Rátkai vezetésével megint elléptek a hajrában, így a döntő az NKA Universitas PEAC II. 85-74-es sikerével ért véget. Csapatunkból Király Andrea jutott a legtöbb pontig, 23-ig. Az MTK-TFSE együttese ezüstérmet szerzett a Hepp-kupában. 

Női Hepp-kupa, döntő 
NKA Universitas PEAC II.–MTK-TFSE 85-74 (22-18, 21-6, 22-31, 20-19) 
A részletes statisztika ITT megtekinthető. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!