Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: Dúl Terka és Turi Eszter is ott volt az U20-as női válogatott rövid összetartásán

Publikálva: 2023.06.07 Frissítve: 2023.06.07 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapestből Dúl Terka és Turi Eszter is ott volt az Eb-re készülő U20-as női kosárlabda-válogatott székesfehérvári összetartásán, melyen Baa Dominika kisebb sérülés miatt nem vett részt.

Május végén Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában rövid összetartáson vett részt az Európa-bajnokságra készülő U20-as női kosárlabda-válogatott, melyben a TFSE-MTK Budapestet Dúl Terka és Turi Eszter képviselte, míg Baa Dominika kisebb sérülés miatt maradt távol.

A korosztályos nemzeti csapatot irányító Tursics Krisztián a wbasket.hu-nak nyilatkozott az edzőtáborról:

– Négy edzésre került sor az összetartás alkalmával. A legfőbb hangsúly a taktikai elemeken volt. Igyekeztünk megalapozni azt, amivel foglalkozni fogunk az Európa-bajnokságot megelőző közvetlen felkészülés során.

Az U20-as Európa-bajnokságot július 29. és augusztus 6. között rendezik Litvániában. Vilnius és Klaipeda lesz a házigazda. A magyar lányok Franciaországgal, Litvániával és Finnországgal kerültek egy négyesbe.

– Június 21-én kezdjük a közvetlen felkészülést. Öt és fél hét áll a rendelkezésünkre az Európa-bajnokságot megelőzően. Kialakult a felkészülési mérkőzéseink programja. Játszunk hazai pályán Szlovéniával, megyünk két nemzetközi tornára Franciaországba és Olaszországba. Játszani fogunk itthon Ausztriával. Lesz tehát mérkőzés bőven. Ha megnézzük a csapatlistát, akkor van nagyon kiemelt ellenfél, mely az Európa-bajnokság esélyese is lehet. Találkozunk tradicionális topcsapattal, mint például Olaszország. Van olyan rivális is, amely kevésbé számít élcsapatnak, de nem gyenge. Igyekeztem úgy összerakni a programot, hogy minden típusú és stílusú ellenféllel találkozzunk – hangsúlyozta Tursics.

A magyar U20-as női válogatott 14 fős kerete a májusi összetartáson: Dúl Terka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Kötő Luca, Laczkó Sára, Milkovics Réka, Oláh Fruzsina, Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Sitku Zsuzsanna, Takács Dorina, Telegdy Zsófia, Turi Eszter, Van Rijs Dóra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!