Tenisz
Babos Tímea

Kosárlabda: Dúl Panka nem izgulta túl a válogatott debütálást

Publikálva: 2022.06.02 Frissítve: 2022.06.02 Kosárlabda női

Klubunk kiválósága, Dúl Panka májusban három hetet tölthetett a válogatott edzőtáborában, és az összetartás keretében a nemzeti csapattal tartott Portugáliába is, ahol felkészülési mérkőzésen bemutatkozhatott Székely Norbert együttesében.

Dúl Panka révén a TFSE-MTK Budapest is képviseltette magát a felnőtt női kosárlabda-válogatott májusi, székesfehérvári összetartásán. Bár 21 éves játékosunk már nem először kapott meghívót Székely Norbert szövetségi kapitánytól, ám a sérülések miatt korábban egyik alkalommal sem tudott teljes értékű munkát végezni az edzőtáborokban. Ezúttal viszont nem adódott ilyen gondja Pankának, így egészségesen és jó formában csinálhatta végig a felkészülési programot, amellyel a magyar csapat már az őszi Eb-selejtezőkre hangolt.

– Összességében pozitív élményekkel gazdagodtam. Sűrű, ugyanakkor nagyon hasznos heteken vagyunk túl a csapatépítés szempontjából. A három hét alatt folyamatosan, edzésről edzésre fejlődtünk, egyre jobban összeérett a társaság, és ugyanez látszott a portugáliai meccseken egyaránt. Mindemellett pedig egyénileg én is sokat profitáltam ebből az időszakból.

Az első hetet követően a nemzeti együttes Portugália felé vette az irányt, ahol május 18-20. között három edzőmeccset játszott a házigazdákkal. A Rio Maior-i találkozók első felvonásán Dúl még nem kapott szerepet, azonban a másodikon és a harmadikon egyaránt nagyjából 15 percet töltött a pályán, ezzel első alkalommal játszott a nagyválogatott mezében. De vajon volt-e benne extra drukk a bemutatkozás kapcsán?

– Próbáltam ezzel a lehető legkevesebbet foglalkozni, illetve nem túlizgulni a dolgot, hiszen mégiscsak felkészülési meccsekről beszélünk, nem volt igazi tét. Ráadásul az első meccsen nem játszottam, ezáltal akadt időm felmérni a portugálokat, valamint a meccshangulatot kicsit magamba szívhattam, így a második mérkőzésen, amikor már megkaptam a lehetőséget, nyugodtabban szállhattam be, nem volt annyira új a szituáció.

A magyar válogatott előbb négy ponttal (70-74) kikapott, majd hat- és tízpontos sikerrel (69-63, 73-63) vágott vissza a hazaiaknak. A második összecsapáson Panka öt ponttal és három lepattanóval járult hozzá a győzelemhez, míg az utolsón négy pontot, két lepattanót és egy gólpasszt jegyzett.

– A portugálok kemény játéka az első meccsen még némileg meglepett minket, emiatt is lett vereség a vége, de szép lassan megszoktuk a stílust, és jól alkalmazkodtunk hozzá – fogalmazott Dúl, majd a saját teljesítményét így értékelte. – Remélem, hogy sikerült élnem az edzők bizalmával. A szívemet-lelkemet kitettem a pályán, ezzel kapcsolatban nincs hiányérzetem, majd meglátjuk ez mire lehet elég a folytatásban.

(Fotók: Girgász Péter / MKOSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!