Taekwondo
Patakfalvy Luca

Kosárlabda: magabiztos győzelem hazai pályán a Szigetszentmiklós ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.27 Frissítve: 2021.11.27 Kosárlabda női

Élvonalbeli kosárlabdacsapatunk 83-69-re nyert az újonc ellen a Városmajorban.

Az egymásutánban két meccset nyerő TFSE-MTK Budapest szombat este az 1-8-as mérleggel álló, az első sikerét a legutóbbi játéknapon megszerző, nyáron feljutó BKG-Prima Szigetszentmiklós együttesét fogadta a Városmajorban, a kilencedik fordulóban.

A mieink villámgyorsan az ellenfél tudtára adták, hogy melyik csapat áll jobb erőkből, ugyanis Jatavia Tapley vezetésével a negyedik perc végére 11-2-re vezettek a lányok, majd a nyitónegyed második felére már tíz pont felett járt a különbség (24-10). Ekkor a vendégek is felvették a fonalat, és néhány kosárral tízre jöttek fel a második tízperc rajtjára.

Az első felvonás végén a játékosainkat jellemző tompa játék a második játékrészre abszolút eluralkodott. A szigetszentmiklósiak folyamatosan zárkóztak, míg a 15. percben 31-30-nál a vezetést is átvették, továbbá öt ponttal elléptek. Ekkor elsősorban Elisabeth Pavel és Németh Alma pontjaival sikerült elállítani a „vérzést". Csapatunk egypontos hátrányban mehetett az öltözőbe.

Ezt követően a nagyszünet minden kétséget kizáróan megtette a hatását, mivel a lányok teljesen más arcukat mutatták a harmadik szakaszban. Esélyt sem hagytak a riválisuknak, Tapley és Dúl Panka ismét oroszlánrészt vállalt a ponttermésből, így 26-8-os tízpercet zárt együttesünk. Majd az utolsó etap kezdetére a fórunk húszpontosra nőtt, melynek fényében a végjáték csupán formalitásnak bizonyult. A mieink végül 83-69-es győzelmet arattak, ezzel zsinórban a harmadik meccset nyerték, és 4-5-ös mérleggel állnak. 

Végeredmény, női NB I/A-csoport, 9. forduló (Városmajor):
TFSE-MTK Budapest–BKG-Prima Szigetszentmiklós 83-69 (26-16, 17-28, 26-8, 14-17)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!