Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: az MTK-TFSE szoros meccsen kikapott a Csata DSE-től a rájátszásban

Publikálva: 2023.04.23 Frissítve: 2023.04.24 Kosárlabda női

A rosszul sikerült harmadik negyed megbosszulta magát, ezzel második csapatunk elveszítette első helyét az NB I/B rájátszásában.

A listavezető MTK-TFSE (4/1-es mérleg) vasárnap délután a negyedik helyen álló Csata DSE (3/2) együttesét fogadta a Városmajorban, a másodosztályú bajnokság play-off-jában. Hegedűs Péter tanítványai kiválóan kezdték a meccset: Vígh Bernadett-tel és Burján Laurával az élen 11-5-ra elléptek, és a nyitónegyed második felében a lányok csak tovább növelték az előnyt (25-9). A folytatásban elsősorban Herman Aliz állt az élre, ami a pontgyártást illeti, ennek a köszönhetően a mieink összességében stabilan őrizték a különbséget – a nagyszünetben 41-27-es állás szerepelt az eredményjelzőn.

A második félidőben aztán nagyot fordult a meccs képe: 44-30 után – Gábor Lili és Toman Dóra vezérletével – sorozatban 21 pontot dobott az ellenfél (44-51). Vígh Bernadett törte meg a „kosárcsendet”, sikeres büntetője után 45-51-nél rajtolt a zárószakasz. A végjátékban egyik csapat sem sziporkázott támadásban (mindössze 17 pont született a negyedik negyedben). Elsősorban Burján és Vígh révén próbálkoztak a mieink (52-55), ám fordítani végül sajnos nem sikerült. Az MTK-TFSE 59-54-re alulmaradt hazai pályán. A mezőny legeredményesebbjeként Burján Laura 17 pontig jutott.

Csapatunk (4/2) a vereség miatt visszaesett a harmadik helyre a tabellán. 

Női Amatőr NB I, rájátszás, ötödik forduló
MTK-TFSE–Csata DSE 54-59 (25-9, 16-18, 4-24, 9-8)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!