Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: az MTK-TFSE bejutott a legjobb négy közé a Hepp-kupában (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.01.11 Frissítve: 2023.01.11 Kosárlabda női

Csapatunk már a mérkőzés elején eldöntötte a továbbjutás sorsát, végül sima győzelmet aratott a Szent Pál Akadémia-HSE elleni Hepp-kupa negyeddöntőjében.

Az NB I/B Zöld csoportjában listavezető MTK-TFSE ezúttal a Hepp-kupában lépett pályára, és a legjobb nyolc között a Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület alakulatát fogadta a Városmajorban.

A mieink remekül nyitották a meccset: Király Andrea és Herman Aliz vezérletével öt perc után már 13-3-ra vezettek. Majd – többek között – Burján Laura és Dúl Terka is beszállt a pontgyártásba, így az első negyed végén 25-9 állt az eredményjelzőn. A nagyszerű rajt után Hegedűs Péter tanítványai hasonlóan folytatták, mi több, sziporkáztak támadásban: a 32-14-re megnyert második tíz perc után 57-23-as állásnál fordultak a felek.

A nagyszünet után – a biztos előny tudatában – némiképp alábbhagyott a kék-fehérek dominanciája, de négy ponttal (17-13) a harmadik felvonás is a hazaiaké lett, így ekkorra az MTK-TFSE már több mint kétszer annyi pontnál járt, mint ellenfele (74-36). A zárószakasz már csak formalitásnak bizonyult: csapatunk végül 83-47-es győzelmet aratott. A mezőny legeredményesebbjeként Király Andrea 26 pontig jutott.

A sikerrel az MTK-TFSE bejutott a Hepp-kupa négyes döntőjébe, amelynek az NKA Universitas PEAC gárdája már ugyancsak biztos résztvevője. A további két negyeddöntőt (Csata–Nyíregyháza és Dávid Kornél–BEAC) vasárnap rendezik.

Női Hepp-kupa, negyeddöntő
MTK-TFSE–Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület 83-47 (25-9, 32-14, 17-13, 9-11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!