Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kosárlabda: a Zsíros Akadémia sem jelentett akadályt az MTK-TFSÉ-nek (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.02.05 Frissítve: 2023.02.05 Kosárlabda női

Tizennyolc ponttal győzött – hazai pályán – második csapatunk, ezzel továbbra is listavezető az NB I/B Zöld csoportjában.

A sorozatban hét győzelemnél járó, éllovas MTK-TFSE kosárlabdacsapata a tabella hatodik helyén álló Zsíros Akadémia Kőbányát fogadta a Városmajorban, a másodosztályú bajnokság 13. fordulójában.

A vendégek kezdték jobban a találkozót (0-5), azonban Hegedűs Péter tanítványai – Burján Laurával az élen – szintén hamar belelendültek (6-5). A nyitónegyed feléhez érve Dömötör Petra kettő plusz egyes akciója után 12-8-ra vezettek a mieink. Ezután a kőbányaiak percei következtek, minek következtében kiegyenlítettek (14-14). Majd Király Andrea, dr. Gróf Tímea Anna és Kenyeres Anett is beszállt a pontgyártásba, így a játékrész végére ismét elléptek a kék-fehérek (25-18). A folytatásban a Zsíros Akadémia újabb felzárkózási kísérlettel próbálkozott (27-24), de csapatunk ezt azonnal visszaverte, és visszaállt a hétpontos különbség (33-26). A nagyszünet előtti utolsó percekben már 15 pontosra is nőtt a vezetés, végül 45-35-nél ért véget az első félidő.

A harmadik felvonás abszolút kiegyenlített játékot hozott, minek köszönhetően a két csapat közötti differencia sem igazán változott a nagyszünethez képest (52-41). Ebben az időszakban leginkább a Király, Burján, Dömötör trió jeleskedett a hazaiak részéről. A negyed második felében Kenyeres Anett, Úr Boglárka és Munkácsi Adél is csatlakozott hozzájuk, ezzel pedig már 20 ponttal állt jobban együttesünk (63-43). A záróetap kezdetére a kőbányai darazsak 12 pontra faragták le hátrányukat (67-55). A meccs egészéhez hasonlóan Burján Laura a végjátékban is remekelt, így amikor öt perccel a vége előtt 76-62 állt az eredményjelzőn, végérvényesen eldőlni látszott a mérkőzés. Az utolsó néhány perc már csak formalitásnak bizonyult: az MTK-TFSE 85-67-es győzelmet aratott. A mezőny legjobbjaként Burján Laura 24 pontot és 37-es VAL-mutatót jegyzett.

Az újabb sikerrel a mieink már nyolcmeccses győzelmi szériánál járnak, és 11/1-es mérleggel továbbra is vezetik a tabellát a másodosztály Zöld csoportjában. Hegedűs Péter csapata jövő hétvégén a Hepp-kupa négyes döntőjében folytatja szereplését.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, 13. forduló
MTK-TFSE–Zsíros Akadémia Kőbánya 85-67 (25-18, 20-17, 22-20, 18-12)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!