Taekwondo
Patakfalvy Luca

Kosárlabda: a Városmajorban is nyert a Győr, az ötödik helyért folytatja a TFSE-MTK Budapest (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.31 Frissítve: 2023.03.31 Kosárlabda női

Nagyot fordított, de végül hét ponttal kikapott a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata, a bajnoki rájátszás SERCO UNI Győr elleni negyeddöntőjének visszavágóján.

Az idegenben elszenvedett 103-93-as vereség után a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata pénteken hazai pályán fogadta a SERCO UNI Győr együttesét a hazai élvonal rájátszásának negyeddöntőjében. 

A két győzelemig tartó párharcot a Városmajorban a győriek kezdték jobban, akik az egy negyed alatt 14 pontig jutó Aaryn Ellenberg vezérletével tíz perc után 29-18-ra vezettek. A második negyedben Magyar Bianka csapata jobban tartotta magát, és Tyaunna Marshall már 20 pontnál járt, amikor 49-39-es győri előnynél jött a nagyszünet. 

A harmadik tíz percre úgy jöttek ki a TFSE-MTK játékosai, mint akik tisztában vannak vele, hogy ez az utolsó lehetőségük a legjobb négybe kerülésre. Ehhez mérten javult a játék, és egyre csökkent a különbség a két gárda között. Összejöttek a kinti dobások, Marshall, Hegedűs Janka és Pusztai Petra is vállalt egy hárompontost, majd három perccel a játékrész vége előtt Hegedűs duplájával a TFSE-MTK utolérte a Győrt (58-58). Sőt, Dúl Panka kosarával aztán a vezetés is megvolt, a negyedet pedig Dúl Terka triplája koronázta meg (63-62). 

A nagy téttel bíró záró játékrészben fej-fej mellett haladtak a felek. Két perccel a játékidő vége előtt 81-78-ra vezetett a Győr, majd a végig nehezen tartható Ellenberg hárompontosa jött igen rosszkor a hazaiak számára. Az utolsó percben nem sikerült a TFSE-MTK-nak a gyűrűbe találnia, így végül nagyot küzdve, szoros meccsen, de 85-78-ra kikapott, és 2-0-ra elveszítette a párharcot. A mérkőzésen Marshall 25, Pusztai 18, Lauren Manis 15 pontot jegyzett a hazai együttesből. A csapat az ötödik helyért folytatja, ellenfele a BEAC Újbuda lesz. 

NB I/A-csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés 
TFSE-MTK Budapest–SERCO UNI Győr 78-85 (18-29, 21-20, 24-13, 15-23) 
A részletes statisztika ITT megtekinthető. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!