Atlétika
Vári Péter

Kosárlabda: nagyot küzdöttek a lányok, de nem bírtak az esélyesebb Győrrel a rájátszás nyitányán

Publikálva: 2023.03.28 Frissítve: 2023.03.28 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest remekül kezdte a SERCO UNI Győr elleni, negyeddöntős párharc első meccsét, ugyanakkor a második félidőben végül érvényesült a papírforma a második kiemelt otthonában, így csapatunk tíz ponttal kikapott idegenben. Folytatás pénteken a Városmajorban.

Miután az alapszakaszt a hetedik helyen zárta a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata, a rájátszás első körében a második SERCO UNI Győr várt rá. A negyeddöntős párharc első, győri meccsén mindkét együttes kiválóan kezdett támadásban: öt perc elteltével – Tyaunna Marshall vezérletével – 16-12-re vezettek a mieink a Széchenyi István Egyetemi Csarnokban. Majd hasonlóan jól folytatták a lányok: Baa Dominika és Pusztai Petra sikeres közelije után már kilencre nőtt az előny (25-16), amelyből hat az első negyed végére is megmaradt (24-30). A második játékrészben a házigazdák is egyre jobban játszottak, ám szerencsére közelebb nem igazán tudtak jönni – Magyar Bianka tanítványai őrizték minimális fórjukat (38-33). Sajnos ezt viszont nagyon hosszú „kosárcsend” követte, a Győr sorozatban 17 pontot dobott (38-50). A félidő legvégén Dúl Panka, Lauren Manis és Pusztai Petra is betalált, így a nagyszünetre már csak négy pont volt közte (46-50).

A fordulás utáni első percekben Dubei Debóra megállíthatatlannak bizonyult a zöld-fehérek részéről, emiatt a különbség újból megnőtt (54-63). A harmadik felvonás második felében pedig állandósulni látszott a tíz pont körüli hátrányunk (66-77). A végjáték elején már 18 ponttal is vezetett a Győr, azonban a mieink ekkor sem adták fel, egyetlen pillanatra sem. Dúl Panka tripláinak is köszönhetően négy perccel a vége előtt tizenegyre zárkóztak fel a kék-fehérek (82-93). Nagyot küzdött csapatunk, viszont sajnos ennél sokkal közelebb már nem sikerült kerülni: 103-93-as vereséggel ért véget a párharc első meccse. A TFSE-MTK Budapest legeredményesebbjeként Dúl Panka 24 pontot jegyzett.

Pénteken 19:00 órától hazai pályán, a Városmajorban következik a második találkozó.

NB I/A-csoport, negyeddöntő, első meccs
SERCO UNI Győr–TFSE-MTK Budapest 103-93 (24-30, 26-16, 27-20, 26-27)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!