Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest sima győzelemmel biztosította be a helyét a rájátszásban (GALÉRIA)

Publikálva: 2023.03.25 Frissítve: 2023.03.25 Kosárlabda női

Az alapszakasz utolsó fordulójában Magyar Bianka együttese 52 pontos különbséggel verte a sereghajtó PINKK-Pécsi 424 csapatát a Városmajorban.

A háromhetes bajnoki szünet után a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata szombat este – hazai pályán – a PINKK-Pécsi 424 ellen zárta az alapszakaszt. Együttesünk a nyolcadik helyről várta a rájátszásba jutásról döntő zárófordulót, az utolsó helyezett mecsekiek ellen.

Esélyeshez méltón, jól kezdtek a mieink: öt perc után már 14-4-re vezettek. Ezután bár a kezdeti lendület kicsit alábbhagyott, de ezzel együtt is magabiztos előnnyel ért véget az első negyed (18-11). Majd egészen a második etap derekáig hasonló mederben zajlott a mérkőzés (28-17). Ekkor viszont alaposan feljebb kapcsoltak Magyar Bianka tanítványai: a nagyszünetig hátralévő hat percben már csak két pontot engedtek az ellenfélnek, miközben játékosaink felváltva szórták a pontokat – 36-8-ra nyerték meg a lányok ezt a szakaszt, minek köszönhetően 54-19-nél mehettek el az öltözőbe.

Pusztai Petrával és Lauren Manisszel az élen a TFSE-MTK a második félidőben ott folytatta támadásban, ahol az elsőben abbahagyta (65-25). A negyed második felében aztán Hegedűs Janka járt élen a pontgyártásban, ezzel a negyedik felvonás kezdetére el is dőltek a meccs lényegi kérdései (74-35). A végjátékban – a nagy előny tudatában – több játéklehetőséget kaptak fiataljaink, akik éltek is a bizalommal: tovább növelték a különbséget, csapatunk fölényes, 95-43-as győzelmet aratott. A mezőny legeredményesebbjeként Lauren Manis 14 pontot jegyzett.

A győzelemmel a TFSE-MTK Budapest 9/13-as mérleggel a hetedik helyen zárta az alapszakaszt, és bejutott a rájátászásba. A negyeddöntőben a SERCO UNI Győr együttese vár a mieinkre.

NB I/A-csoport, alapszakasz, 22. forduló
TFSE-MTK Budapest–PINKK-Pécsi 424 95-43 (18-11, 36-8, 20-16, 21-8)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!