Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: simán kikapott a TFSE-MTK Budapest Szekszárdon

Publikálva: 2021.10.10 Frissítve: 2021.10.09 Kosárlabda női

Élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk 90-54-es vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában.

Az NKA Universitas PEAC és a Sopron Basket elleni hazai vereségek után a TFSE-MTK Budapest együttese az Atomerőmű KSC Szekszárdhoz látogatott a negyedik fordulóban. (A VBW CEKK Cegléd elleni, idegenbeli bajnokit a harmadik játéknapról novemberre halasztották.)

Az Euroligában szereplő szekszárdiak már az első negyedben igyekeztek érvényre juttatni a papírformát Magyar Bianka játékosaival szemben. A házigazda az első negyed derekán gyorsan hat-hét pontos előnyre tett szert, amelyet a játékrész végéig folyamatosan növelt (29-17).

A nyitó tíz perc után csapatunknak sikerült javítania a védekezésen, de a támadóoldalon továbbra is hiányoztak a pontok. Németh Alma, Chanise Jenkins és Elisabeth Pavel is tíz pont felett zárt végül a mérkőzés végén, viszont rajtuk kívül nagyon kevesen tettek hozzá a pontszerzéshez. A kispadról beszálló játékosok mindössze négy pontot dobtak negyven perc alatt. Így a felek 50-32-es szekszárdi vezetéssel mentek el a nagyszünetre.

A fordulást követően tovább nőtt a különbség, immáron húsz fölé (68-44) a záróetap kezdetére. A Tolna megyeiek a negyedik negyedre sem álltak le remek támadó játékukkal, így sajnos kiütéses, 90-54-es vereség lett a vége.

Ezzel csapatunk továbbra is nyeretlen a bajnokságban, a következő fordulóban, jövő szombaton a PINKK Pécsi 424 látogat a Városmajorba.

Végeredmény:
Atomerőmű KSC Szekszárd–TFSE-MTK Budapest 90-54 (29-17, 21-15, 18-12, 22-10)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!