Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: a tartalékos MTK-TFSE vereséget szenvedett a sereghajtó otthonában

Publikálva: 2022.04.03 Frissítve: 2022.04.03 Kosárlabda női

A két nap alatt második meccsét játszó, piros csoportban szereplő csapatunk ezúttal 64-57-re alulmaradt Baján.

A szombat esti győri győzelem után vasárnap délután már Baján, a sereghajtó otthonában lépett pályára az MTK-TFSE kosárlabdacsapata, a másodosztályú bajnokság 22. fordulójában. Második csapatunk legjobbjai közül Király Andrea és Burján Laura is alig játszott ezúttal, mindketten pihenőt kaptak, miután az előző napon az NB I/A- az NB I/B Piros csoportban is pályára léptek, továbbá a sérült Baa Dominika most sem állt rendelkezésre, emiatt Patai Benjamin – meglehetősen fáradt – alakulata tartalékosan állt ki a találkozóra.

Az említett tényezők negatív hatása már az elején meglátszott, főleg támadásban. A nyitónegyed első felében mindössze öt pontot dobtak a lányok, ám ekkor még tartották magukat, ugyanis csak hatot engedtek a másik oldalon (6-5). Majd a házigazdák a következő percekben 12-0-ás sorozatot produkáltak (18-5), de a hirtelen kialakult hátrányt Dömötör Petra kosaraival sikerült tíz ponton belülre lefaragni a játékrész végére (18-10). 

A rövid szünetet követően Boros Dorka és Gróf Júlia révén folytatták a felzárkózást a kék-fehérek, a 15. percben már csak három pont volt a különbség (20-17). Azonban közelebb jönni nem sikerült, a Baja őrizte minimális előnyét ebben a periódusban (24-21), míg a dél-alföldiek az első félidő zárószakaszában ismét elléptek néhány ponttal, 32-23-as állásnál jöhetett a nagyszünet.

A fordulást követően elsősorban Gróf Júlia pontjaival tartotta a lépést az MTK-TFSE, de a harmadik tíz perc nagy részében sajnos ez csak a hátrányunk stabilizására volt elegendő. Ezután ismét rosszul zártuk a negyed legvégét, így 51-35-nél rajtolt a negyedik felvonás, ezzel rendkívül nehéz helyzet elé állítva a mieinket.

A játékosaink viszont ekkor sem adták fel, nagyot hajráztak a végjátékban. Vígh Bernadett és Úr Boglárka kosarainak is köszönhetően együttesünk az utolsó percben öt pontra is feljött, ám ez a felzárkózási kísérlet végül késeinek bizonyult, és 64-57-re kikaptunk a Baja vendégeként. A vereség ellenére csapatunk továbbra is a hetedik a tabellán.

Női amatőr NB I Piros csoport
Bajai NKK–MTK-TFSE 64-57 (18-10, 14-13, 19-12, 13-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!