Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: a Sopronnal vív negyeddöntőt a Magyar Kupában a TFSE-MTK (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.11 Frissítve: 2022.01.11 Kosárlabda női

A TFSE-MTK női kosárlabdacsapat vezetőedzője, Magyar Bianka a wbasket.hu oldalának nyilatkozott a Magyar Kupa sorsolásával kapcsolatban.

Kedden a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében (MKOSZ) megtartották a 2022-es Killik László Női Magyar Kupa sorsolását. A miskolci DVTK Arénába február 18. és 20. között megrendezésre kerülő nyolcas döntő alkalmával a legjobb négy közé jutásért a TFSE-MTK, a címvédő Sopron Basket csapatával mérkőzik.

– Nyilván jobban örült volna az ember könnyebb ellenfélnek, de a csapattal együtt néztük a sorsolást az edzés után, és csapatkapitányunk azt mondta: megverjük a Sopront! Örülök annak, hogy ilyen reakciót és hozzáállást tapasztaltam. – nyilatkozta a sorsolást követően a wbasket.hu oldalának Magyar Bianka, a TFSE-MTK vezetőedzője.

Harmadik élvonalbeli évében, a harmadik Magyar Kupájára készül a TFSE-MTK. A két gárda már találkozott egymással a sorozatban, még 2020-ban az elődöntőben. Akkor a 31 pontos Chanise Jenkins vezetésével az előzetes várakozásokat felülmúlóan tartotta magát a TFSE, és mindössze 99–90-re maradt alul.

– Én is azt tudom mondani, hogy egyszer mindenkit meg lehet verni. Ilyen szempontból örülök annak, hogy mi játsszuk a nyitómérkőzést, tehát nem megszokott időpontban találkozunk. Ez lesz a harmadik évünk a Magyar Kupában. Először a PEAC-ot kaptuk, és nagyon jó mérkőzésen győztük le őket, és jutottunk a legjobb négy közé. Tavaly és idén bajnokesélyes csapatok az ellenfeleink a negyeddöntőben. Tavaly a Szekszárddal játszottunk, és hosszabbításban kaptunk ki, ezzel is bizonyítva, hogy a kupa kicsit mindig más – tette hozzá Magyar Bianka.

Január elején a két csapat soproni mérkőzésén 88–55-re nyertek a hazaiak.

– Minél nagyobb a kihívás, annál nagyobb a csapatunkban a bizonyítási vágy. Legutóbb nem tudtunk teljes kerettel kiállni a Sopron ellen. Februárban remélem, hogy teljesebb felállásban szerepelhetünk – hangsúlyozta a TFSE-MTK vezetőedzője.

– A Magyar Kupára mindig jellemző a speciális atmoszféra. Minket is sokan el fognak kísérni, biztos vagyok benne, hogy a Sopront is. Ahogy előbb mondtam: szerintem az nagyon jó jel, ahogy a játékosaim reagáltak a sorsolásra. Összességében nem balszerencseként fogjuk fel a sorsolást. Örülünk annak, hogy van még egy lehetőségünk a Sopronnal mérkőzni és megpróbálunk nyerni. Igyekszünk Ilyen oldalról felfogni ezt a mérkőzést – összegzett Magyar Bianka.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!