Kézilabda
Szőke Szonja

Kitűnő játékkal rangadót nyertünk

Publikálva: 2016.02.15 Frissítve: 2016.02.15

Az MTK Törökbálint férfi kosárlabdacsapata nagy különbséggel múlta felül, azonos mérleggel rendelkező fővárosi riválisát.

Végig remek védekezés és jól szervezett támadójáték jellemezte a kék-fehérek produkcióját, a legjobb négybe jutásért folytatott harcban, egyik fő riválisunk, a TF-Budapest otthonában vívott mérkőzésen. Csapatunkat elkísérő majd' száz szurkolónk fergeteges biztatása közepette, mind a négy negyedet megnyerve, biztosan hozta a rangadót az MTK Törökbálint.

TF-Budapest - MTK Törökbálint  57-77 (17-21, 21-26, 10-15, 9-15)

Budapest, Sport 11 Sportközpont, 150 néző

A találkozó előtt azonos mérleggel (9-5) álló csapatok, évek óta nagy csatát vívnak egymással, és a mostani bajnokságban is mindkét gárda a legjobb négybe jutásért küzd. Az őszi szezonban, Törökbálinton, két ponttal a budapesti alakulat győzött, érthető módon a visszavágás szándékával érkezett Szarvas Gábor együttese a Sport 11 Sportcentrumba.

Jakab Péter triplájával szerzett vezetést a vendégcsapat, és már az első percekben látszott, hogy nagyon felkészült együttesünk a derbire. Egyszer tudtak csak egyenlő állást kialakítani a hazaiak (7-7), majd a negyedik perctől kezdve végig nálunk volt az előny. A várakozásoknak megfelelően nagy harc volt minden labdáért, komoly energiákat mozgósítottak a küzdő felek. Az első negyed végén négypontos előnyben volt a törökbálinti alakulat (17-21).

A második játékrész közepén egy pontra felzárkózott a hazai gárda (27-28), de a félidőre már 9 pontos előnyt szereztünk (38-47).

Félidő után a vendéglátók kezdték jobban a harmadik negyedet, de öt pontnál közelebb nem tudtak kerülni (43-48). Ekkor 11-0-ás rohammal alaposan elhúzott az MTK Törökbálint (43-59). A záró etap előtt 14 pont volt a fórunk (48-62).

Újra nekilendült a TF-Budapest, de a vendégek, kezdetektől fogva ragyogó védekezéssel válaszoltak, jól szervezett támadásaink többségével nem tudott mit kezdeni a hazai csapat. Különösen jó volt látni, hogy az amúgy kitűnő erőnléttel rendelkező alakulat hírében álló ellenfelünk, fizikálisan sem tudta felvenni a versenyt a törökbálinti kerettel, akik a játék minden részében felülmúlták a vendéglátókat.

A csapatot fővárosba kísérő közel száz szurkolónk a mérkőzés utolsó percében felállva, vastapssal ünnepelte az MTK Törökbálint együttesét, játékosaink pedig joggal köszönték meg a drukkerek támogatását.

Az idei szezon eddigi legjobb produkcióját láthattuk a férfi kosárlabdacsapattól. Sokat jelentett, hogy térdsérülése után Spiriev Olivér, immár teljes értékű irányítóként szervezte a játékot úgy támadásban, mint védekezésben, illetve az is fontos adalék volt, hogy Trepák Zoltán olyan teljesítményt nyújtott, amit várunk tőle. A rutinos center, védekezésben és támadásban is igen sokat tett hozzá a csapat sikeréhez.

Így már kompletté vált a szerkezet, és az ezúttal is sziporkázó Jakab Péter, a most is fantasztikusan küzdő Bihari Máté, a felnőtt játékosokra jellemző megbízhatósággal kosarazó, 18 éves Horváth Kristóf, valamint a gyermekkori tehetségét egyre jobban felszínre hozó, nagyon szépen fejlődő Boinitzer Dávid újabb kiváló játékával olyan összteljesítményt nyújtott a csapat, amivel valósággal felőrölte a hazaiakat.

Nagyon fontos, az egyre jobban játékba lendülő Baross Kristóf szerepe is, és az, hogy minden pályára lépő játékos igyekezett maximális energiákat mozgósítani, nem volt igazán különbség kispadon ülő és parketten pattogtató között, mindenki együtt lüktetett a játékkal.

Szarvas Gábor vezetőedző a mérkőzés után: – Köszönjük szépen a szurkolóinknak, hogy hazai pályát teremtettek számunkra! Hetek óta nagyszerűek, de ma különösen nagy szükségünk volt a segítségükre. Sikerült a TF-Budapest csapatát a saját fegyverükkel legyőznünk, agresszívek voltunk és erős tempót diktáltunk az első félidőben, amibe belefáradtak. Gratulálok az egész csapatnak, mindenki tökéletesen végezte el a dolgát!

Sokat jelent a rangadón kivívott idegenbeli siker, de hétfőtől máris a következő bajnoki mérkőzés áll fókuszban. Az a Bajai Bácska érkezik pénteken Törökbálintra, amelynek e találkozó talán az utolsó szalmaszálat jelenti a négybe jutásért folytatott harcban, így nyilván megpróbálnak ebbe kapaszkodni. Érdemes lesz pénteken kilátogatni a Törökbálint Sportcentrumba. A mérkőzés 17:00 órakor kezdődik.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!