Atlétika
Krizsán Xénia

Kilencedik helyen zártuk az alapszakaszt

Publikálva: 2016.03.30 Frissítve: 2016.03.30 Kézilabda

A K&H női kézilabda liga alapszakaszának utolsó fordulójában az Ipress Center-Vác látogatott az MTK Budapest otthonába. Bár a kék-fehérek a szünetben még négy góllal vezettek, végül Ottó Katalin tanítványai nyerték a mérkőzést.

MTK Budapest – Ipress Center-Vác 26-29 (14-10)
Elektromos Sportcsarnok, 350 néző
Vezette: Herczeg, Südi

MTK Budapest: Ignácz-Pethő, Putz – Baciková, Tóth M. 2, Szádvári, Horváth D., Kovács G. 7, Gera 1, Dakos 4, Termány 3/1, Faluvégi, Gorilszka, Valovics 3, Barna 6
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Ipress-Center Vác: Balog J., Bíró B. – Tóth E. 2, Soós, Hámori 4, Farkas, Vukcsevics 1, Gróz, Jovetics 7, Szondi 2, Basics 5/3, Liscsevics 2, Helembai 6
Vezetőedző: Ottó Katalin

Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Hétméteresek: 2/1, illetve 5/3
A mérkőzés alakulása: 8. perc: 2-2, 16. perc: 8-8, 24. perc: 14-8, 38. perc: 17-14, 46. perc: 20-19, 54. perc: 23-25

Az már szombaton nyilvánvalóvá vált, hogy a kék-fehérek szempontjából tét nélküli lesz a Vác elleni mérkőzés: Golovin Vlagyimir lányainak matematikai esélye sem maradt a felsőházi rájátszás kiharcolására. 

A találkozó eleinte kiegyenlített játékot hozott, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A játékrész derekához közeledve azonban a bajnokság egyik legjobb tíz percét produkálták a fővárosiak: a remeklő Kovács Gréta vezetésével hat gólt szereztek a kék-fehérek, míg Ignácz-Pethő Renáta védéseinek köszönhetően egyet sem kaptak. Pár perccel a félidő vége előtt 14-8-at mutatott az eredményjelző, de a szünetre már csupán négy gól volt a hazaiak fórja.

Németh András minden valószínűség szerint kiereszthette a hangját a váciak öltözőjében a szünetben, mivel lányai a második játékrész elején nekiestek – még emberhátrányban lévő – ellenfelüknek, és gyorsan tovább olvadt az MTK előnye. Golovin Vlagyimir lányai egyre fáradtak, míg a váciak az idő múlásával fokozták a nyomást. A vendégek végül a 48. percben szerezték meg a vezetést (20-21), és hiába kért kétszer is időt a hátralévő tizenkét percben a hazaiak mestere, a rutinos váciak Jovetics és Helembai góljaival felőrölték ellenfelüket (26-29). 

A többi meccs eredményétől függetlenül eldőlt, hogy az MTK Budapest női kézilabdacsapata a kilencedik helyen fejezik be a K&H liga alapszakaszát, így a rájátszásban a Békéscsabával, a Mosonmagyaróvárral, és a Budaörssel kell játszania a kiesés elkerüléséért.

Golovin Vlagyimir: – A vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra, mert amíg erővel bírtuk, az történt a pályán, amit elterveztünk. Ahogy kezdtünk fáradni, igyekeztem pihentetni a kulcsembereket, hogy a végjáték szoros legyen, de ebben a periódusban szétesett a játékunk, a Vác kihasználta a hibáinkat, és elvesztettük a hitünket. De hangsúlyozom, a vereség ellenére volt pár nagyon jó egyéni teljesítmény, Kovács Grétit szeretném külön is kiemelni, remekül játszott az egész meccsen.

Kilencedik helyen zártuk az alapszakaszt

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!