Atlétika
Nagy Marcell

Kiharcolt győzelem

Publikálva: 2018.12.07 Frissítve: 2018.12.07

Három negyednyi küszködés után jött a siker a PVSK ellen.

MTK Törökbálint–PVSK-Kronosz Kiadó 66-58 (14-19, 12-18, 13-14, 27-7)

Csapatkapitányunk, Bihari Máté sérült bokával is készült a mérkőzésre, jelezvén, igen fontos összecsapás várt együttesünkre. Mivel a héten az NB I/A harmadik helyén álló PVSK nem játszik bajnokit, a pécsiek hat olyan játékossal érkeztek Törökbálintra, aki az A-csoportos keretnek is a tagjai.

Az első három negyedben is küzdöttek játékosaink, de a hatékonyság igen gyenge volt. Nem találtuk a jó fizikumú vendégek védekezésének az ellenszerét, ráadásul a kinti dobások mind kimaradtak. Az első negyed után 14-19, a félidőben 26-37, a harmadik játékrészt követően 39-51 volt az állás. Mondhatni, még hízelgő is volt a 12 pontos hátrány ránk nézve, ha figyelembe vesszük, hogy az első három negyedben a 19 tripla kísérletünkből egy sem ment be!

Az, hogy egyáltalán látótávolságban maradtunk, leginkább a nagyszerűen játszó Berneczei Lászlónak volt köszönhető, aki az első három negyedben dobott 39 hazai pontból 20-at szerzett, azaz egymaga többet, mint az összes többi játékosunk együttvéve. És ezen kívül a védekezésben, harcosságban is jeleskedett.

Aztán a záró játékrészben megérkezett a csapat is! A mínusz 12-vel induló negyedik negyed Jakab Péter két sikeres büntetőjével kezdődött, majd szintén ő szemfülesen labdát szerzett, és Bihari átadásából Horváth Barnabás végre megtörte a különleges „tripla-átkot”, és a sarokból elsüllyesztett egy lélekemelő hárompontost a vendégek gyűrűjében. És ha már lúd, legyen kövér! Újabb pécsi eladott labdát követően Horváth még egy triplát bevágott, így alig két perc alatt négy pontra felzárkózott, és vérszemet kapott együttesünk (47-51).

A védekezésünk szigorodásával a vendégek magabiztossága is csökkent, és már nem ültek úgy a dobásaik, mint korábban. Még egyszer, 50-51 után volt egy lélektani pillanat, amikor a pécsi Berkics egy bravúrtriplát dobott, de utána Horváth labdaszerzéséből Bihari, majd a záró negyedre igencsak magára találó Jakab kosarával – 2-2 után a mérkőzés során először – döntetlenre alakult az eredmény (54-54). Újabb fontos momentum következett, amikor a pécsi Rosic kétpontos találatát követően Nagy Szabolcs triplája bement, ekkor – négy perccel a vége előtt – vezetett először az MTK Törökbálint (57-56).

Az után következő másfél percnyi gólcsendet Berneczei törte meg – és ezzel egy kicsit a pécsieket is. Bár még egyszer feljöttek egy pontra, a végjátékban már egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült, akik parádés záró negyedbeli teljesítménnyel nagyon fontos és értékes győzelmet ünnepelhettek.

Stílszerűen alakultak az utolsó másodpercek, a mérkőzés legjobbja, Berneczei László előbb szerzett egy labdát, abból zsákolt egyet, majd az ellenfél támadásánál kiosztott egy sapkát, és még a lepattanót is begyűjtötte!

Reméljük, a szép siker kellő önbizalmat ad csapatunknak a folytatásban is!

Bódi Ferenc: Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez, teljesen vert helyzetből jöttünk vissza és fordítottuk meg a mérkőzést. Bevallom, az első három negyed játéka alapján nem sok esélyt láttam a sikerre, mert a PVSK totálisan kontrollálta a meccset. Az utolsó játékrészre feljavult a támadásunk, és egy védekezésváltással teljesen elbizonytalanítottuk a vendégeket. A sors ma nekünk kedvezett, mert hatalmas energiákat mozgósítottunk, és a szívünk is a helyén volt. Nagyon nagy és értékes győzelmet arattunk!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!